L’EIXIDA


L’Assemblea Social de Sant Andreu es presenta amb una assemblea oberta
26 Març 2009, 7:38 am
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes: ,

logocrisiEl passat dia 22 de març va tenir lloc la primera aparició en públic de l’Assemblea Social de Sant Andreu. Aquesta agrupació d’andreuencs i andreuenques organitzats per a formar-se i informar sobre la crisi, els seus origens i les seves conseqüències, té tres mesos de vida i ja ha fet la seva presentació al poble. Va ser en forma d’assemblea oberta o àgora a la plaça de la Pomera (Rubén Darío amb Gran de Sant Andreu) el passat dissabte a les dotze del migdia.

A l’acte hi van participar diversos ponents tractant temes d’educació, habitatge, treball i sanitat. Josep Bel, membre del sindicat Co.Bas va abordar la retallada de drets laborals que els i les treballadores tenim en l’actualitat referent a les contraprestacions per desocupació.

El president de l’AVV Sant Andreu Nord-Tramuntana va exposar la lluita que la seva entitat havia tingut respecte els terrenys de les Casernes, i concretament la campanya que s’està duent a terme sobre el retard en la construcció del centre sociosanitari que des de fa 8 anys reclamen els veins del barri de Tramuntana.

El tema de l’Educació va ser tractat en dues parts, per una banda David Carmona, membre del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans va posar al descobert la privatització dels centres educatius de primària i secundària, així com escoles d’adults i d’idiomes, totes elles regulades sota la nova Llei d’Educació de Catalunya. Aquesta llei promou des del govern de la Generalitat la forma de l’escola concertada enfront de l’escola pública.

Per completar el tractament de l’arc educatiu, Isabel Benítez, membre de l’Asssemblea de Tercer Cicle de la UAB va il·lustrar els motius de les protestes dels estudiants contra el pla Bolonya. Finalment, Marc Martí va fer un esbós del panorama de l’habitatge a Barcelona i es va aprofitar per a donar a conèixer el cas d’assetjament immobiliari que presumiblement pateix una veïna del carrer Gran de Sant Andreu.

L’assitència a l’acte va ser nodrida i variada, participada per les persones que passejaven pel carrer a aquella hora. Van poder gaudir de xocolata calenta convidats per l’assemblea social i van tenir el seu propi espai amb intervencions parlades i deixant escrits als plafons instal·lats al voltant de l’espai per a que la gent exposes els seus dubtes i neguits sobre tot allò relacionat amb la crisi.

La propera activitat de l’Assemblea Social serà el 28 de març pel vespre, quan obrirà una cafeta al CSO La Gordíssima per a autogestionar-se després de la manifestació que es celebrarà pel centre de Barcelona sota el lema Qua la crisi la paguin els rics.


2 comentaris

[…] que afecten els treballadors i treballadores de Sant Andreu. L’Assemblea, que va fer la seva presentació pública el passat mes de març en una àgora (assemblea oberta) a la Plaça de la Pomera, aprofita, doncs, […]

Retroping per L’Assemblea Social edita una publicació informativa sobre problemàtiques de Sant Andreu « L’EIXIDA

[…] cita era la Pl. Pomera, la mateixa ubicació que ara fa 1 any va acollir la presentació pública de l’Assemblea. Així ho ha recordat el moderador de l’acte, que també ha fet un breu repàs a la feina […]

Retroping per Afrontant la crisi al carrer « L’EIXIDA




Els comentaris estan tancats.