L’EIXIDA


“Continuen les repressàlies al barri de Bon Pastor”
25 Juliol 2010, 9:27 am
Filed under: Opinió, Sant Andreu de Palomar | Etiquetes: ,

Carta de la gent del grup de suport a les cases barates del Bon Pastor.

Una altra casa va ser derribada ahir al barri de Bon Pastor, amb l’excusa d’evitar les ocupacions. Formava part de les 192 cases de la segona fase, per les quals l’enderroc està previst per finals de l’estiu. Al barri encara hi ha 600 habitatges en els quals viuen veïns: d’aquests una vintena estàn buits. Els habitants del barri estàn obligats a viure al costat de les destroces, per fer-li més dificil la suprvivència al barri i forçar-los a desitjar l’enderroc de tot el conjunt.

L’estiu és dur al barri de cases barates de Bon Pastor. L’actuació del Patronat de l’Habitatge, que fa unes setmanes va trencar els  sostres de més de 20 cases barates per castigar els veïns de la seva protesta, està continuant amb enderrocs absolutament  irresponsables, com aquest de la foto, al carrer Mollerussa. A la casa del costat s’han causat esquerdes, i tots els veïns del voltant estan obligats a viure entre les runes, ja que el Patronat no ha ni tant sols acabat d’enderrocar la casa. Obviament, tot ve acompanyat de la habitual campanya difamatòria, que intenta fer recaure la responsabilitat de tots els problemes del barri a  suposats “okupes”, o a “gent de fora”. Encarregats del Patronat s’han personat a cases d’habitants del barri alertant-los a no ajuntar-se amb “els revolucionaris”.

És evident la intenció del Patronat, i de l’Ajuntament de Barcelona, d’espantar als habitants del barri i fer-li impossible la vida, per forçar-los a marxar o a acceptar qualsevol condició pel trasllat als pisos, obstaculitzant qualsevol tipus d’oposició. Durant aquest principi d’estiu, en més d’una ocasió hi ha hagut baralles o fins i tot violència de gènere: els mossos d’esquadra, tan ràpids en intervindre quan hi ha hagut protestes, no s’han presentat sinò al cap d’hores. La mateixa situació que havien viscut al 2007 els veïns “resistents”, quan sofrien agressions o diversos tipus de “mobbing” perquè deixessin la seva lluita.

Al mateix temps, també s’està veient encara més clara la intenció especulativa del Patronat de l’Habitatge i la seva implicació amb el mercat immobiliari privat: un dels pisos de la primera fase, construït amb diners públics pel reallotjament dels veïns de les cases barates, després d’haver-se desallotjat els seus asignataris per manca de pagament, ha passat a mans del Banc Sabadell; que ja ha posat un cartell anunciant la seva venda al mercat lliure, per més de 170.000 euros. És a dir: després d’un temps, aquests habitatges aniràn passant al mercat immobiliari. Un negoci rodó pel Consistori i pels bancs. Sobre la pell dels habitants d’aquest barri obrer de Barcelona.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: