L’EIXIDA


Persecució política contra Sant Andreu Decideix
16 Juliol 2010, 7:44 am
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes: ,

Que l’Ajuntament reprimeix i censura és quelcom habitual i del que ja ens n’hem fet ressò força vegades des d’aquí (i més que ho haurem de fer). Sovint, o gairebé sempre, qui pateix les traves de l’Ajuntament són entitats o col·lectius que algú etiqueta, pejorativament, com a “anti-sistema”, per quedar-se ben a gust i, ja de pas, justificar d’amagat que la postura de l’Ajuntament és la correcta. Però la paranoia “socialista” (del PSC-PSOE) en perseguir tothom qui es bellugui fora de la seva òrbita ha arribat a un extrem insospitable: denegar tota la infraestructura i censurar la difusió de la botifarrada de Sant Andreu Decideix.

Casualitats de la vida, la botifarrada s’ha de fer (i es farà, segons la voluntat de Sant Andreu Decideix) el dissabte 17 de juliol, és a dir, una setmana després de la multitudinària manifestació per la independència i 6 dies després de la final del mundial de futbol per a la qual el propi Ajuntament va pagar una pantalla gegant que va desfermar les més baixes passions espanyolistes i feixistes dels seguidors de “la selección“. Cal afegir, a més, que ja durant aquesta setmana està havent-hi estira-i-arronses entre els partits polítics assistents a la manifestació (on també hi era l’Hereu). Contradiccions? Més aviat, no.

Més aviat, podem estar parlant d’una resituació de tothom al lloc que li pertoca, després de la posada en escena de cara a la galeria de dissabte passat. Ara que ja ha passat el moment de fer-se la foto de “demòcrates” i “catalanistes”, ara ja es pot tornar als mateixos camins de sempre: total, això no sortirà als diaris (sobretot a El Periódico).

I és que els “arguments” que es donen des de l’Ajuntament, així com el procedir de la Guàrdia Urbana, és un cas clar de persecució política. Denegar tota la infrastructura al·legant que és un acte polític és, en el millor dels casos, una ingenuïtat, sobretot quan tenim l’exemple de la pantalla gegant o la multitud d’actes polítics que, durant l’any, els partits polítics realitzen amb clara intenció propagandística i fora de campanya electoral (de fet, es pot dir que ara ja ens trobem en pre-campanya de les autonòmiques del Principat). El fet d’arrencar cartells suposadament mal enganxats a les botigues però deixar els que estan al costat és una clara mostra d’aquesta persecució i una burla al sentit comú.

Ens podríem preguntar, què és polític? Fa 15 dies, l’Assemblea Popular Independentista (API) va organitzar les 7es Jornades per la Llengua, tot un seguit d’activitats per promoure l’ús social de la llengua catalana. Sens dubte, un acte polític. Allà sí que s’hi van cedir taules, cadires i punt de llum, malgrat les traves van venir per una altra banda: no concedir el permís del lloc on fer les activitats fins tres dies abans, afectant-ne enormement la difusió.

Sembla quedar clar, doncs, que l’Ajuntament de Barcelona no vol que es faci la consulta ni, sobretot, que hi hagi difusió en aquest sentit. La paraula democràcia els deu fer por, i el mot consulta els deu fer venir mals records en diagonal. És aquí on l’Hereu, l’Escarp i companyia esmolen els ganivets i comencen a tallar a tort i dret… segurament ignorant que això pot ser una espasa de doble tall.

>> Més informació

Sant Andreu Decideix: L’Ajuntament de Barcelona boicoteja la botifarrada de Sant Andreu Decideix

Avui: Botifarra municipal a la botifarrada sobiranista


Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: