L’EIXIDA


El Bon Pastor vol repensar-se per evitar la destrossa urbanística i social
28 Juny 2010, 10:16 pm
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes: ,

La resistència que ofereix el barri del Bon Pastor va més enllà de la ferma oposició a grues, policia i càrrecs municipals. Des de ja fa un temps, s’han engegat iniciatives que volen apostar per una nova visió del barri. És així com va néixer “Repensar Bon Pastor“, un concurs perquè grups internacionals d’activistes i científics socials fessin aportacions respectuoses amb el llegat social del barri.

El proper divendres 2 de juliol tindrà lloc acte de cloenda d’aquest concurs, del que ja fa unes setmanes en vam anunciar els guanyadors. L’acte tindrà lloc a la Biblioteca del Bon Pastor i comptarà amb el següent programa:

17:30-18h – Projeccio de totes les propostes
18-19:05h – procés del Concurs i Valoracio del Jurat
Pausa 15 minuts
19:20h-20h – Anàlisi de les 22 propostes finalistes i Futur del Concurs

A part, anuncien que el projecte del concurs vol tirar endavant, i que ja hi ha convocada una sessió de treball per al dissabte 3 al matí. En aquest sentit, demanen que qui hi tingui interès, els ho faci saber prèviament per email.

Mentrestant, però, cal recordar la situació viscuda al barri fa tot just una setmana. Aquí us deixem enllaços a diferents vídeos de la protesta del proppassat dissabte 19 (ADN, BTV 1 i 2), així com un escrit que ens han remès des del grup de suport al Bon Pastor.

Per firmar perquè el Patronat assigni als i les habitants del barri les cases tancades del Bon Pastor, firma aquí.

Per saber-ne més, llegiu l’Eixida i l’Accent.

CARTA REBUDA

Durant aquesta setmana ha sigut evident l’estratègia de respostes de les institucions a la protesta massiva (i desorganitzada) de dissabte passat al barri de Bon Pastor. Davant la inseguretat viscuda per molts veïns dissabte passat, al veure que s’estaven obrint cases sense cap raó (per exemple, les de la segona fase, que aniràn al terra dintre de pocs mesos, o d’altres que s’han obert sense ni la intenció de viure-hi, només per ràbia), l’Associació de Veïns ha bufat sobre el foc, intentant buscar uns suposats “responsables” i “organitzadors” de la protesta. “La cabeza pensante de esta actuación es de fuera del barrio” va declarar a la premsa la presidenta de la AVV, al tercer dels vídeos enllaçats adalt.

Com si els habitants de Bon Pastor no tinguessin ni el cap per pensar al que fan. Com si se li hagués de dir des de fora.

Han organitzats campanyes difamatòries contra tota la dissidència existent al barri, i fins i tot una dubtosa “recollida de firmes” per assenyalar els suposats culpables, adreçada al president Montilla. Aquesta feina pseudopolicial és la única escapatòria que queda, per desviar la atenció del problema real: que els veïns i veïnes de les Cases Barates estàn molt cansats de veure cases tancades sense perspectiva de que s’assignin, havent-hi famílies amb greu necessitats, que ni poden esperar, ni tenen la certesa de rebre res de bó d’una remodelació que ja ha rebut massa crítiques com per no “repensar-se”.

El Patronat Municipal de l’Habitatge, pel seu cantó, durant tota la nit de dissabte a diumenge ha castigat el barri amb uns enderrocs indiscriminats dels sostres de les cases que s’havien obert, i d’algunes més; per evitar que es tornin a “ocupar” (com els hi agrada, aquesta paraula). Causant temblors, sorolls nocturns, esquerdes a les cases col·lindants, i exposant als veïns a robatoris i inseguretats. Tot per no cedir a assignar aquestes cases a la gent del barri. Els surt més a compte tenir-les tancades, es rendibilitza millor els diners públics amb els quals s’han construït.

D’això se li diu “socialisme”.

Les veus que s’havien escampat, de que el Patronat anava a enderrocar aquestes cases abans del temps, són falses: i avui les ha desmentit una carta enviada del Patronat a tots els habitants de les 600 cases barates que queden en peu a la segona, tercera i quarta fase del barri. Es quedaràn així, amb els sostres foradats, durant 5, 6 o 10 anys. Però elssostres és poden arreglar, i les cases assignar, com ja havien demanat alguns veïns i veïnes amb una recollida de firmes que ara ha quedat amagada pel rebombori de la protesta de dissabte passat.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: