L’EIXIDA


Un andreuenc és jutjat per ser independentista
27 Juny 2010, 10:56 am
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes:

El passat 21 de juny va tenir lloc a Barcelona el judici a Marc Belzunces, independentista andreuenc. El jove estava acusat d’un presumpte delicte electoral, ja que no s’havia presentat a la mesa electoral a les darreres eleccions espanyols, el març de 2008. Belzunces era suplent de la mesa, però no va anar-hi “per les conviccions independentistes”; així, malgrat que la seva absència no va alterar en cap cas el procés electoral, l’acusació segueix en ferm.

De fet, la petició de la fiscalia és de 22 dies de presó (0 792 euros), 3.300 euros de multa, la inhabilitació passiva durant 2 anys i el pagament de les despeses del procés. Sembla previst que a finals de mes es conegui la sentència judicial.

Per la seva banda, Belzunces, molt actiu socialment (per exemple, a Sant Andreu Decideix) ha demanat, a través de la seva advocada, que se l’absolgui o, en cas contrari, que es rebaixi la petició fiscal, que considera “desproporcionada”. No debades, el que l’acusat vol posar damunt la taula és que es tracti d’una vegada la qüestió de l’objecció electoral, i sol·licita “al govern espanyol un canvi de legislació electoral que doni sortida legal a persones que no vulguin col·laborar-hi siguin quines siguin les seves motivacions (no només independentistes)”.

Podeu trobar més informació en aquest apunt del seu blog.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: