L’EIXIDA


Ocupen 22 Cases Barates al Bon Pastor i el Districte les enderroca
23 Juny 2010, 3:22 pm
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes: ,

Fa com a mínim un o dos anys que estaven buides i en canvi, molta gent del barri està sense sostre o malvivint amuntegats a casa de familiars. És per això que aquest dissabte diverses famílies del barri de les Cases Barates del Bon Pastor varen destapiar fins a 22 cases del barri per tal de poder accedir a un habitatge.

La setmana passada una família ja va entrar a una de les cases, en no tenir on anar, però el Districte es va afanyar a desallotjar-la i tapiar la casa. Aquest dissabte, algunes famílies varen decidir fer el mateix. Entre el migdia i mitja tarda varen ocupar tres o quatre cases. Molts veïns i veïnes amb la mateixa situació, en veure-ho, van decidir sortir al carrer i fer el mateix, trencar les tapies de maons que les separen del seu dret a l’habitatge.

En poques hores estaven totes les cases buides ocupades per famílies del barri, la majoria amb criatures. Però també en poques hores el Districte de Sant Andreu va aconseguir reprimir aquesta reivindicació pràcticament espontània. Primer varen enviar diverses dotacions de la Guàrdia Urbana i els antiavalots (UPAS), i més tard, dues excavadores que tiressin a terra els sostres, per tal que no siguin habitables.

Per si no fos prou, la regidora del Districte, Gemma Mumbrú, va comparèixer davant els mitjans per tal d’intentar fer creure que no era gent del barri. Així mateix, l’Associació de Veïns del Bon Pastor, que dóna suport a l’enderrocament de les cases barates, també va comparèixer davant la televisió, per dir que “són una minoria que no respecta la decisió de remodelar el barri”.

Malgrat que la matinada del mateix dissabte ja estaven totes les cases desallotjades i amb el sostre ensorrat, ha estat un toc d’atenció clar cap al Districte, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat. O es posa solució a l’accés a l’habitatge, o moltes famílies no tindran cap altra sortida que aquesta.


1 comentari

[…] saber-ne més, llegiu l’Eixida i […]

Retroping per El Bon Pastor vol repensar-se per evitar la destrossa urbanística i social « L’EIXIDA
Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: