L’EIXIDA


Crònica anunciada d’un final no futbolístic
21 Juny 2010, 12:07 pm
Filed under: Sant Andreu de Palomar

Els fets succeïts ahir al Narcís Sala estaven escrits d’avantmà. Que la UE Sant Andreu no assoliria l’ascens se sabia des del moment en què els arbitratges van tornar a jugar a la contra, ja durant els partits amb la Ponferradina. Més encara, si el rival era el Barça, totes les cartes jugaven en contra. Que amb Joan Gaspart a la presidència tornen els fantasmes del passat, també estava escrit. Com ho estava també que la cosa acabaria amb batussa quan es va deixar entrar als aficionats feixistes del Barça, els “Boixos Nois”, que no poden ni entrar al seu estadi. Però anem a pams.

Més enllà de l’aspecte futbolístic, on el partit fou més aviat trist i avorrit si no fos pel que s’hi jugava l’equip andreuenc, l’arbitratge va tornar a jugar a la contra. La indignació entre la grada andreuenca era màxima, més encara qual, al final, l’ascens es va decidir per un penal inexistent en el partit d’anada.

Només acabar el partit, aficionats andreuencs van saltar al camp per donar ànims als seus jugadors, destrossats moralment. Algun n’hi va haver, també, que va anar a escridassar l’àrbitre per la seva actuació. Va ser en aquest moment quan els Boixos Nois van aprofitar per saltar i anar a agredir seguidores andreuenques.

Que això passés sense la presència policíaca és del tot increïble, tenint en compte que, just des del moment en què es van asseure a la grada, van començar a amenaçar la grada andreuenca. Insults, amenaces verbals i gestuals van estar a l’ordre del dia. Tot ben explícit. De fet, fins i tot van arribar a colpejar lleument a un jugador andreuenc, ja a les acaballes del partit.

Quan la batussa enmig del camp era prou generalitzada, van fer acte de presència els Mossos d’Esquadra, que en un primer moment van fer recular els Boixos fins la grada. Però aquí ve un altre episodi sorprenent: sent un partit qualificat d’alt risc, no van seguir el protocol i van deixar marxar els aficionats culés de l’estadi. Cal tenir en compte que, en aquests partits, sempre es fa romandre l’afició rival entre 1 i 2 hores al camp, per seguretat, evitant així que ambdues aficions es trobin. Aquest motiu era més important, ahir, si cap, tenint en compte que aquesta gent no pot entrar ni al camp del seu propi estadi; caldria preguntar-se qui i perquè els va deixar entrar.

I és que un cop els Boixos ja no hi eren, els Mossos van decidir desallotjar la grada nord andreuenca. I sense cap mena de motiu, excusa o argument, va iniciar-se un espectacle esperpèntic: els Mossos carregant dins de l’estadi, a les grades, a sota els passadissos, i a la porta d’accés del carrer. Porres contra tothom que senzillament estigués encara a l’estadi, fos qui fos, encara que el seu únic “delicte” fos portar una samarreta del Sant Andreu. Un cop fora, però, l’afició va respondre indignada a cops de roc, llambordes i llaunes, fent recular la policia fins al mig del camp.

Ja a fora, se succeïen els despropòsits. Segons ha pogut saber L’EIXIDA, els Boixos (que esperaven en massa a una cruïlla al costat del camp) no van estar en cap moment controlats pels Mossos, i van córrer tranquil·lament pels carrers de Sant Andreu. Això va fer que alguns aficionats andreuencs haguessin de fugir corrents en trobar-se una seixantena de boixos que corrien cap a ells amb la clara intenció d’apallissar-los.

Mentrestant, però, els Mossos tenien altres preocupacions. I és que segons ens han informat, diversos aficionats andreuencs van haver-se de refugiar en un portal d’un edifici, tot fugint de les càrregues policíaques que estaven tenint lloc fora de l’estadi. Tot i ser dins un portal privat, la policia entrà carregant a tort i a dret, i es va endur detingudes tres aficionades de la Unió Esportiva. Sembla ser que avui prestaran declaració policíaca, a l’espera de fer-ho davant del jutge.

Avui és un dia d’aquells dies en què hom es pregunta, més que mai, si que Joan Gaspart agafés les regnes de la UE Sant Andreu és un bon negoci. L’actual president andreuenc va declarar, en la seva etapa com a dirigent blaugrana, que ell tenia el carnet n.1 dels boixos; de fet, la seva militància passada en partits feixistes no sembla tampoc que s’hagi esborrat amb el pas del temps. Potser per això van poder entrar els boixos al Narcís Sala, potser per això no se’ls va retenir com tocava, potser per això tothom sospitava que era el propi Gaspart qui havia subornat els àrbitres perquè el Sant Andreu no pugés.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: