L’EIXIDA


Vilaweb entrevista en David Segarra
7 Juny 2010, 12:15 pm
Filed under: Entrevistes, Món

Ara fa 1 setmana, la matinada del dilluns 31 de maig, l’exèrcit israelià abordava un vaixell (la Freedom Flotilla) que portava ajuda humanitària cap a Gaza, territori sotmès a un bloqueig inhumà per part de l’Estat sionista. L’assalt es feia en aigües internacionals i a sang i foc contra persones que no tenien més armes que les càmeres i l’esperança de trencar el bloqueig. El resultat, 9 morts confirmats (hi ha qui diu que n’hi ha més, però que en van tirar els cadàvers al mar) amb més de 30 trets (alguns fets a boca de canó, alguns trets directament al cap, tal com si fossin execucions sumaríssimes); a part de desenes de persones ferides.

Tot i els assassinats, tot i el segrest de més de 2 dies dels centenars de persones que hi viatjaven, la condemna internacional ha estat feble, molt feble. El lobby sionista i els seus aliats (EE.UU.) fan pressió perquè aquest terrorisme d’Estat sigui justificat per tot arreu. Arreu del món, però, hi va haver mobilitzacions, també a Barcelona i als Països Catalans.

Dintre de les moltes veus que hem pogut sentir, una ha parlat clar i català: el periodista valencià Davis Segarra, resident a Veneçuela des de fa uns anys. Vilaweb el va entrevistar només arribar a l’aeroport del Prat, i des de L’EIXIDA hem considerat oportú fer-nos-en ressò per la importància dels fets i per la importància del periodisme compromès.

Podeu veure l’entrevista aquí.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: