L’EIXIDA


Diverses publicacions locals de comunicació popular decidim apostar per la coordinació en xarxa
4 Mai 2010, 8:46 am
Filed under: Comunicació, Països Catalans, Sant Andreu de Palomar

Aprofitant que el dia 3 de maig és el Dia de la Llibertat d’Expressió, el butlletí mensual popular de Sant Andreu de Palomar L’Eixida ha convocat diversos mitjans de comunicació popular per trobar-nos i intercanviar experiències. La cita ha estat el diumenge 2 al propi poble de Sant Andreu, i hi han assistit membres de La Bicicleta (Tarragona), l’Escuranda (Amposta), Riu Amunt (Solsonès-Alt Cardener) i la recent creada La Riuada (El Prat de Llobregat).

La jornada, que ha començat a les 11h del matí, ha servit perquè les diferents persones i publicacions intercanviéssim experiències, problemàtiques, enfocaments, etc., i compartir punts de vista a l’hora de treballar. Així mateix, també ha servit per començar una incipient base de dades que vol facilitar la feina entre les diferents publicacions i aconseguir més força en alguns àmbits on és la unitat qui permet arribar més enllà. La part matinal de la jornada ha conclòs amb un dinar d’autogestió fet per l’Assemblea Social de Sant Andreu.
Ja a la tarda, l’enfocament de la trobada ha passat de l’anàlisi a la proposta constructiva, i és així com L’Eixida ha llançat la proposta de crear una Xarxa de Mitjans Locals de Comunicació Popular que serveixi de punt de trobada, ajuda, assessorament, etc., entre publicacions ja existents o bé d’altres que vulguin constituir-se. En aquest sentit, aspectes com qüestions legals o el reconeixement de la feina que fan els diferents mitjans d’aquest tipus, han centrat les preocupacions de les publicacions presents. S’ha impulsat, doncs, un pas de coordinació en la direcció d’enfortir la comunicació popular a nivell local. De fet, la xarxa ja ha començat una roda de contactes entre publicacions en paper arreu del territori per estendre-s’hi.
Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: