L’EIXIDA


“Detenció d’Anat Kam”
27 Abril 2010, 11:51 am
Filed under: Món, Opinió

Ens fem ressò d’una carta d’opinió que ens han enviat sobre el cas d’una jove periodista israeliana empresonada mentre feia el servei militar.

CARTA D’OPINIÓ

Anat Kam, jove periodista israeliana, compleix el seu servei militar a l’Alt Comandament de l’Exèrcit i descobreix uns fets que colpegen la seva consciència i la porten a transmetre aquesta informació a un conegut periodista del diari Haaretz, Uri Blau.
Malgrat els riscs incorreguts, aquesta valenta jove no ho va dubtar perquè ens diu que, a la llum de la història, els crims de l’exèrcit israelià no havien de romandre ocults.
Ara, Anat Kam està sota arrest domiciliari i pot ser condemnada a cadena perpètua.
Per què? Per haver donat proves a l’opinió pública d’allò que tothom sap: l’exèrcit israelià, Tsahal, un exèrcit suposadament “moral” de la suposadament única democràcia de la regió, assassina a consciència els seus oponents polítics, és a dir els militants palestins que no es rendeixen davant l’ocupació i colonització de la seva terra, Palestina.
Després de les invasions punitives del Líban, el 1992 i el 2006, després de la matança de Gaza el 2008, qui pot creure encara en la superioritat moral de l’exèrcit israelià i dels seus alts comandaments, els crims de guerra dels quals han estat posats en evidència en l’informe del Jutge Goldstone per a Nacions Unides?
Cada dia que passa, demostra que el govern israelià d’extrema dreta no té intenció de renunciar a la colonització i practica una política de fets consumats, amb tota impunitat, davant la passivitat dels governs de la Unió Europea i d’Estats Units.
Per això, les persones com Anat Kam, que ha pres consciència de la injustícia flagrant duta a terme pel govern del seu país i que ha pres una decisió que posa la seva vida en joc, mereixen que els mostrem tota la solidaritat que puguem.
Des de Junts, Associació Catalana de Jueus i Palestins, volem expressar-li el nostre suport i dir-li que no està sola en aquesta lluita.

Laurent Cohen Medina i Omar Abdul-Jawal
Presidents de Junts, Associació Catalana de Jueus i Palestins.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: