L’EIXIDA


Es constitueix “Sant Andreu Decideix”
22 febrer 2010, 11:36 pm
Filed under: Sant Andreu de Palomar

La sala s’ha omplert de gom a gom, amb prop de 125 persones

Prop de 125 persones s’han aplegat aquest vespre a la sala d’actes del Centre Cívic de Sant Andreu per constituir formalment la “Comissió Ciutadana Sant Andreu Decideix“. Les persones assistents, entre les quals representaven prop d’una trentena d’entitats i la resta anaven a títol individual, han resolt per unanimitat la constitució d’aquest nou espai que, de la mà de Barcelona Decideix, treballarà per organitzar una consulta sobre la independència a la capital del país.

L’acte ha començat amb una mica de retard, ja que la comissió organitzadora volia esperar que pugés tothom; malgrat tot, però, fins ben entrat el vespre ha seguit apareixent gent nova. L’acte, presidit per Ivan Altimira, Jaume Domènech i Xavier Basiana, ha consistit en l’explicació de la comissió organitzadora, que es va crear després de l’assemblea constituent de Barcelona Decideix el passat 23 de gener, i com ha treballat per muntar aquesta assemblea constituent.

Posteriorment, s’ha contextualitzat tot l’origen de les consultes, des d’Arenys de Munt (13.09.09), passant per la posterior onada (13.12.09) i les que han de venir properament (28.02.10) o d’aquí 2 mesos (25.04.10). Tot seguit, s’ha repassat la proposta logística que, a tall de document base, es va fer des de Barcelona Decideix, i després s’ha obert un torn de paraules on la gent ha expressat la seva opinió sobre l’estructura organitzativa a nivell de districte.

Finalment, com que només era l’assemblea constituent, no s’ha votat cap estructura, tot esperant que es faci a la propera assemblea de Sant Andreu Decideix, on s’espera que encara hi vagi més gent. Aquesta tindrà lloc el proper dissabte 6 de març, a les 10h, a la SC La Lira, i s’hi debatrà sobre l’estructura organitzativa del districte. Així mateix, també s’ha emplaçat les entitats i persones a assistir a la propera assemblea de Barcelona Decideix, que tindrà lloc una setmana després, el dissabte 13, a un lloc encara pendent de saber-se. Allà és on es discutirà sobre el manifest i la pregunta, amb temes candents damunt la taula. D’una banda, la discrepància entre parlar de “Catalunya”, “nació catalana” o “Països Catalans”. De l’altra, la idoneïtat o no d’incloure el terme “Unió Europea” a la pregunta, o referir-se senzillament a “Europa”, ja que la UE té connotacions militars i de lleis contra les persones migrades, la llengua i la cultura catalanes o els i les treballadores que no agraden a força gent.

Podeu consultar tots els documents per anar ben informades les reunions del dies 6 i 13 al bloc de Sant Andreu Decideix.

s’hi debatrà sobre l’estructura organitzava del districte

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: