L’EIXIDA


Jornada reivindicativa al CEIP La Maquinista
1 febrer 2010, 7:40 am
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes:

L’AMPA La Maquinista ens ha fet arribar una nota de premsa d’una jornada reivindicativa que faran el proper dissabte 6 de febrer. La jornada vol mostrar suport a la decisió de l’AMPA de mantenir la ubicació actual del futur CEIP, actualment en barracons, per tal de permetre que segueixi la tasca d’inserció, teixit i cohesió social que està desenvolupant el CEIP al barri del Bon Pastor.

Segons denuncien a la carta, que us reproduïm més avall, la ubicació prevista perilla encara a hores d’ara. La situació temporal en barracons havia de ser per 4 anys; de moment porten 2 cursos i el litigi sobre la propietat dels futurs terrenys encara no s’ha resolt. Davant la por que això pugui allargar la construcció definitiva del CEIP, l’AMPA resol que prefereix mantenir la ubicació actual, per poder endegar un projecte educatiu global definitiu ja a partir d’ara, així com demana que el CEIP estigui definitivament construït i hàbil per al curs 2012-13.

La jornada tindrà lloc el proper dissabte 6 de febrer, a partir de 2/4 d’11h del matí, a l’actual Escola La Maquinista, C/Sao Paulo, 1-9. Anuncien festa i xocolatada, i demanen la participació de tothom per poder assolir el seu objectiu.

Manifest per un canvi d’ubicació de l’escola La Maquinista

Davant la demora de la construcció de l’escola la Maquinista, la comunitat educativa EXPOSA:

L’escola la Maquinista va néixer ara fa dos anys i es troba en mòduls prefabricats ubicada a l’aparcament en superfície del centre comercial la Maquinista. Aquesta ubicació és provisional, en un principi el Consorci d’Educació ens va comentar que estaríem així 3 o 4 cursos fins a la construcció de l’edifici definitiu.

Avui ja han passat dos cursos i seguim sense avançar en aquest punt. El problema resideix en la ubicació definitiva. Aquesta està prevista a Ferran Junoy 56-90, en el marc d’un complex educatiu global. Actualment, el terreny no pertany legalment a l’Ajuntament, per tant, no es pot ocupar perquè està sota litigi. Es troba en procés de resolució al Tribunal Suprem i no coneixem el temps que pot trigar a resoldre’s. No podem oblidar tampoc que tot i que l’Ajuntament ha guanyat els judicis previs no tenim encara una sentència a favor assegurada.

Aquesta situació d’incertesa preocupa a les famílies i per això des de l’AMPA vam crear la vocalia d’infraestructures i obres poder fer així un seguiment del procés de l’execució de l’escola definitiva. Durant aquests dos cursos hem mantingut reunions amb l’Ajuntament i el Consorci d’Educació, sempre demanades per la vocalia per tal d’estar al dia de les possibles novetats i intentar buscar alternatives al problema. Tots dos ens han respost educadament però no hem rebut solucions a la nostra situació.

Preveient la possibilitat de que aquesta situació faci allargar més la construcció de l’escola, pensem que és el moment de reivindicar una ubicació definitiva. L’endarreriment de la construcció definitiva allarga la situació de provisionalitat. Considerem que els mòduls prefabricats provisionals han de ser només solucions temporals, en tant que limiten els recursos i espais que ha de tenir una escola: pista poliesportiva, cuina pròpia, menjador amb capacitat, biblioteca, sala d’actes… L’espai físic en el qual estem ubicats no permet l’ampliació més enllà dels quatre cursos previstos inicialment.

Seguint la ideologia de la nostra escola, ens hem integrat en el teixit social i cultural del barri de Bon Pastor, iniciant projectes amb diverses entitats del barri, com les escoles, la biblioteca, el Centre Cívic, el poliesportiu de Bon Pastor i el centre comercial. Un dels nostres objectius és el de la cohesió social i la integració en les dinàmiques del barri, perquè en siguin partícips els alumnes i les famílies i, en aquest sentit, allunyant-nos de la ubicació actual perdríem aquesta possibilitat.

Per tant, demanem la construcció de l’escola definitiva per al curs 2012-2013, i pensem que ha de construir-se a prop de la ubicació actual perquè:

Respon a la necessitat d’equipaments públics de les famílies de la zona. Hi ha actualment mil vivendes a la zona de la Maquinista sense cap equipament públic al seu voltant.

– Respon millor a la demanda de matriculació d’educació infantil i primària al districte.

Equilibra l’oferta de places dins el mapa escolar del districte afavorint l’escola de proximitat.

Malgrat que el canvi d’ubicació pot suposar la separació física del complex educatiu, manifestem la nostra voluntat de seguir formant part d’aquest projecte global.

Per tot el que s’ha exposat, amb l’aprovació unànime de la comunitat educativa i el suport de les entitats signants:

DEMANEM la construcció de l’Escola la Maquinista propera a la seva ubicació actual pel curs 2012-2013.

Manifest de l’AMPA La Maquinista

Invitació a la jornada del dia 6

Altres notícies relacionades: Un miler de persones reivindica més centres educatius en una concentració a la plaça del Comerç / Finalitza un nou curs amb problemes de places escolars

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: