L’EIXIDA


Acte cultural i artístic per la llibertat d’Amadeu Casellas, a l’Ateneu Popular de Nou Barris
16 gener 2010, 4:18 pm
Filed under: Nou Barris, Països Catalans | Etiquetes:

L'Amadeu

L’Amadeu Casellas és un pres anarquista que porta més de 23 anys de la presó, quan ja n’hauria d’haver sortit fa uns quants. Comptant els delictes pels que compleix condemna (cap d’ells de sang) i la pròpia legislació penitenciària, ja fa anys que hauria de ser al carrer. Les institucions penitènciàries i la Conselleria de Justícia, amb Albert Batlle i Montserrat Tura al capdavant, estan allargant-li la condemna expressament per condemnar-ne la seva no renúncia als ideals i lluita anarquistes, convertint-se, de facto, en una condemna perpètua encoberta.

Els darrers anys, l’Amadeu ha portat a terme diverses llargues vagues de fam (una de poc més de 100 dies) reclamant la seva immediata posada en llibertat. Les institucions, però, fan oïdes sordes o falses promeses, en el millor dels casos; alguns cops, fins i tot apliquen més restriccions a les seves condicions a la presó. Ara, segons anuncia el blog de suport a l’Amadeu, el pres anarquista iniciarà una nova vaga de fam el proper 20 de gener. I és per col·laborar en fer difusió de la seva situació que per al proper 23 de gener, diversos col·lectius artístics, musicals, culturals, etcl., han organitzat una jornada reivindicativa a l’Ateneu Popular de Nou Barris.

Porta per títol “Si els mitjans callen, parlen les persones: Llibertat immediata Amadeu Casellas. Per raons humanitàries i més. 99 dies en vaga de fam”, i acaba fent-se la pregunta “Això és justícia?”. L’acte començarà a 2/4 de 10 del vespre (21:30h) i l’entrada costarà 6€. A continuació us deixem les línies de presentació de la jornada i el cartell, entre el que hi podem veure la participació dels Diables de Sant Andreu.

L’Amadeu Casellas ha estat recentment 95 dies en vaga de fam i cap mitjà de comunicació s’ha fet ressó d’aquesta noticia, els que tenim més de 40 anys sabem que això amb Franco ja passava. Després de 23 anys a la presó sense delictes de sang, aquest home que durant la Transició es va dedicar a robar bancs com a mesura d’acció social és una mostra indigna de que aquesta democràcia capitalista utilitza la justícia i la llibertat d’expressió a conveniència.

Ara un grup de creadors, intèrprets, periodistes, artistes, PERSONES, han unit esforços per fer pública la situació i, mitjançant aquest acte, demanar-ne el seu alliberament immediat. Músics, pallassos, poetes, pintors, escriptors i actors junts en un acte/espectacle que no pretén remenar consciències, sinó boques i peus: parla per l’Amadeu i vine el dia 23…

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: