L’EIXIDA


500 famílies de Sant Andreu depenen del Banc dels Aliments
5 Desembre 2009, 1:13 pm
Filed under: Sant Andreu de Palomar

La gent gran es un dels sectors que més pateix situacions de pobresa.

Fins a 500 famílies del Districte de Sant Andreu depenen de l’ajuda que ofereix el Banc dels Aliments i el repartiment de menjar que fan els voluntaris de diferents parròquies per tal de sobreviure.

Tot i que fi ns ara eren fonamentalment persones immigrades i gent gran amb unes pensions irrisòries o fins i tot sense pensió, des de gener el nombre de gent necessitada ha agumentat considerablement. Ara també hi ha molta gent jove que, en quedar-se sense feina, també necessita d’aquesta ajuda.

Només a la Parròquia de Sant Pacià, els i les voluntàries donen servei a gairebé 200 famílies.

Tot i que s’ha accentuat amb la crisi capitalista, ja fa anys que occident pateix una deriva neoliberal que està portant a unes pitjors condicions laborals i de vida. I cada cop, a més, hi ha una major quantitat de població en risc d’exclusió social. Qüestions com el preu de l’habitatge i les mancances de l’habitatge de protecció són també un dels puntals del problema.

Amb la crisi, però, aquest problema s’ha agreujat molt més. El nombre d’aturades i de persones que no poden pagar la seva hipoteca ha augmentat considerablement. Moltes d’aquestes, s’han vist abocades a una situaci pràcticament de pobresa. Si mirem estadistiques del Banc d’Aliments de Barcelona, veurem que des del gener de 2009 la demanda d’aliments per part de persones necessitades ha augmentat en un 40%.

Al Districte de Sant Andreu fins a 500 persones depenen de l’ajuda que ofereix el Banc dels Aliments i el repartiment de menjar que fan els voluntaris de diferents parròquies per tal de sobreviure.

Tot i que fi ns ara eren fonamentalment persones immigrades i gent gran amb unes pensions irrisòries o fins i tot sense pensió, des de gener el nombre de gent necessitada ha agumentat considerablement. Ara també hi ha molta gent jove que, en quedar-se sense feina, també necessita d’aquesta ajuda. Només a la Parròquia de Sant Pacià, els i les voluntàries donen servei a gairebé 200 famílies.

‘La crisi que la paguin els rics’

Per tal de fer front a totes aquestes qüestions, la precarietat laboral, la situació dels i les aturades, i totes les conseqüències en general que pugui portar la crisi als i les treballadores, s’han engegat campanyes, plataformes i assemblees arreu del país. A través d’aquestes assemblees d’aturades, contra la crisi o socials es pretén fer front a la situació actual i dotar els i les treballadores de noves formes d’organització.

A Sant Andreu, des de fa uns mesos, hi ha l’Assemblea Social, que procura fer difusió entre el veïnat, alhora de mobilitzar-lo, en aquelles qüestions relacionades amb la classe treballadora.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: