L’EIXIDA


La Festa Major Reivindicativa denuncia la censura de la Comissió de Festes
25 Novembre 2009, 9:41 am
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes:

A Sant Andreu, ja fa temps que la llibertat d'expressió brilla per la seva absència

Segons ha denunciat la Festa Major Reivindicativa a L’EIXIDA, la Comissió de Festes ha aplicat censura política a un dels actes de la programació. Concretament al torneig de futbol sala “Fes-li un gol a la Constitució”. D’altra banda, també han criticat que diversos actes hagin aparegut mal indicats al llibret de festes (l’eina de màxima difusió dels actes), cosa que ha provocat el “malestar” de l’assemblea.

Enguany és el quart cop que se celebra el torneig de futbol sala organitzat per la FMR. Com cada any, se celebra el 6 de desembre i porta per títol “Fes-li un gol a la Constitució!”. Els tres darrers anys, l’acte ja s’havia difós amb aquest nom, sense problema. Cada cop, a més, comptava amb la participació de més gent. L’any passat va arribar a reunir 8 equips, tant de Sant Andreu com de fora.

Aquest cop, però, segons l’assemblea organitzadora de la FMR la Comissió de Festes ha aplicat censura política i, al llibret de festes, l’acte hi surt indicat com “Fes un gol”. Segons han declarat a L’EIXIDA “el que més ens sorprèn és que hem estat en contacte amb ells per d’altres canvis i d’això no ens n’han dit absolutament res”. De manera que, segons la mateixa font és mostra “d’una clara censura política”, malgrat no entendre a què es deu aquest canvi d’enguany.

D’altra banda, la FMR també ha denunciat que alguns actes han aparegut malament al llibret de festes, “dificultant, doncs, la correcta difusió de la programació”. Així, entre altres, la ruta històrica del dissabte 28, en lloc d’estar convocada a les 12h, com tocaria, apareix a les 11h i la pel·lícula “Vals amb Bashir,” programada per al dilluns 30, apareix per al diumenge 29.

A aquests “imprevistos” cal sumar els canvis de lloc que la FMR “ha hagut de fer obligada per la Comissió de Festes, que en coincidència amb d’altres activitats d’altres entitats, sempre ha supeditat la FMR”, diuen. Un seguit  d’actuacions “que enrareixen l’ambient i que situen la Comissió de Festes, altre cop, en les seves pitjors èpoques, les més fosques, de braç executor de les voluntats del Districte”, conclouen.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: