L’EIXIDA


2n concurs literari “Fàbrica 0”
30 Octubre 2009, 9:30 am
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes:
Cartell del concurs

La FMR arriba enguany a la 6a edició

Amb la tardor, s’acosta la Festa Major, i això es nota. Al poble ja fa temps que algunes entitats, associacions, veïns/es i col·lectius polítics i socials es reuneixen per perfilar les activitats i programes que sortiran a la Festa Major “oficial”, a les Festes Alternatives i a la Festa Major Reivindicativa. Fet i fet, a hores d’ara ja deu estar tot dat i beneït, ja que el termini per presentar les instàncies d’activitats va acabar fa tot just dues setmanes. Queda només, doncs, acabar de perfilar petits detalls.

I és per això que la gent de la FMR ens ha demanat començar a fer-nos ressò de la 2a edició el concurs literari, per poesia i prosa, que organitzen per aquesta Festa Major. Enguany, li han posat nom al concurs, que durà el de la “Fàbrica 0”. Aquest nom el va rebre la Maquinista Terrestre i Marítima quan, el 1936, en ser col·lectivitzada, va aturar la producció i va passar a fabricar armament per l’Exèrcit republicà. Això va passar a nombroses fàbriques d’arreu, i la Generalitat les va enumerar a totes, per simplificar-ne el control. A la MTM li va escaure el nom de “Fàbrica 0”.

En honor a la lluita obrera i revolucionària d’aleshores, doncs, la FMR organitza aquest concurs. Podeu consultar-ne les bases al seu bloc. Des de l’Eixida volem reivindicar l’ús de l’escriptura en la lluita per l’emancipació total, i és per això que ens satisfà poder anunciar iniciatives com aquesta.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: