L’EIXIDA


“El Govern de la Generalitat margina als ciutadans de Trinitat Vella, negant-los un parell de semàfors”
28 Octubre 2009, 1:47 pm
Filed under: Opinió | Etiquetes:

Imatge aèria del Nus de la Trinitat

Imatge aèria del Nus de la Trinitat

A continuació us reproduïm una carta d’opinió que ens ha fet arribar l’Associació de Veïns/es de Trinitat Vella en relació amb les obres de la Meridiana, entre d’altres.

El Govern de la Generalitat margina als ciutadans de Trinitat Vella, negant-los un parell de semàfors

Tots els ponts per a vianants de l’avinguda Meridiana son cosa del passat, i tanmateix hi ha dos, situats al barri de Trinitat Vella que es resisteixen a caure, perquè el molt honorable senyor Montilla i els seus companys de govern, segueixen pensant que Barcelona acaba, pel seu costat nord-est, al passeig de Santa Colona, i per tant margina sense contemplacions a barris com la Trinitat Vella.

I tot això quan veiem amb alegria que les obres del BUS VAO estan cada cop més a prop del nostre barri, i això possibilitaria donar resposta a algunes de les reivindicacions històriques de Trinitat Vella. Una és la supressió dels 2 ponts per a vianants i col·locació de semàfors. (Ens referim als ponts de davant del carrer Tossal, i del costat del carrer Peníscola). L’altre el cobriment del tros d’Av. Meridiana, per unir Trinitat Nova amb Trinitat Vella, i un també molt important, la segregació física de carretera de Ribes amb Av. Meridiana, de manera que aquest carril segregat serveix, d’efectiu i segur carril de circumval·lació interna del nostre barri junt amb Via Barcino.
Creiem que és una oportunitat d’or per posar fil a l’agulla d’aquestes reiterades reivindicacions, i donar-les satisfacció.

En el cas concret de la supressió dels 2 ponts de vianants i la seva posterior semaforització, permetrien pacificar el transit també en aquest tram de la avd. Meridiana i alhora millorar la mobilitat i el pas de persones entre ambdues Trinitats. Per això seria un greuge comparatiu impossible d’acceptar, haver tret tots aquests tipus de ponts a la resta de l’Av. Meridiana i ara que existeix l’oportunitat de fer el mateix amb els nostres, acabar deixant-nos tan malament com estem.


Per què on comença i/o acaba Barcelona? Nosaltres som un barri del Districte de Sant Andreu, i Sant Andreu pertany a la ciutat de Barcelona.  És per això que no volem ni pensar en les conseqüències, que aquest oblit imperdonable podria desfermar, i no ens estem referint només a les de caire electoral, ara que sembla que les enquestes apunten cap a un canvi de signe polític.

Tanmateix esperem que finalment les nostres Administracions reflexionin i es facin ressò de les nostres reivindicacions, ara que ha arribat pel fi el moment. Perquè de no ser així, volem posar de manifest que estem decidits i preparats per engegar una forta campanya i sortir al carrer amb la contundència que ja hem posat de manifest altres vegades. (a fi de comptes no serà la primera ni l’última vegada que hem hagut de tallar repetidament la Meridiana).

AVV. Trinitat Vella (web).

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: