L’EIXIDA


El Districte continua menyspreant les necessitats de Sant Andreu
20 Octubre 2009, 10:28 pm
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes: , , ,

Territori desolat de les antigues casernes

Territori desolat de les antigues casernes

L’ambulatori de les casernes és encara lluny de ser una realitat. Un projecte que Sant Andreu necessita des de fa anys, i que ja era una promesa per al període 2004-2008, sembla seguir-ho en el nou pla 2009-2013. En aquesta darrera promesa, que havia de ser ja definitiva, el compromís de l’administració, amb Gemma Mumbrú al capdavant, era el de començar a construir l’ambulatori durant el 2009. Fer-ho hagués estat un fet material que hagués constatat bona voluntat; ara, però, les entitats veïnals tenen més motius que mai per desconfiar, encara més, de qui només s’omple la boca amb promeses.

De fet, les Associacions de Veïns i Veïnes que encapçalen les protestes (la de Tramuntana i la de Palomar) ja fa temps que treballen aquesta qüestió. La de Tramuntana, ja per Festa Major de l’any passat va fer una fotografia amb molta gent de Sant Andreu emulant la que ja es va fer el 2004 per reclamar exactament el mateix, la construcció de l’ambulatori. I a l’abril d’enguany, ambdues associacions van iniciar una recollida de signatures per fer pressió, tot confiant en la bona voluntat de l’administració abans d’augmentar les mobilitzacions.

Ara, però, el diari El Punt s’ha fet ressò de la negativa d’aquesta construcció, cosa que suposa seguir mantenint els serveis sanitaris de la població de Sant Andreu sota mínims. L’augment poblacional del poble, que a més ha envellit, de mitjana, està portant el CAP de Meridiana a prop del col·lapse. Cal recordar que l’administració ha fomentat la construcció de nous pisos i barris sencers a Sant Andreu, mentre al mateix temps no feia créixer els equipaments necessaris, esdevenint font de conflicte en qüestions tant sensibles i necessàries com l’educació o la sanitat.

Caldrà veure, doncs, com reaccionen les AVV més enllà de les declaracions. Fet i fet, però, haurà de ser la gent de Sant Andreu qui es mulli si vol que no la segueixin mentint i enganyant amb una necessitat tant bàsica.


Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: