L’EIXIDA


Homenatjaran Jordi Martínez de Foix per mantenir-ne la seva lluita
11 Octubre 2009, 7:49 pm
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes: ,

Cartell de l'homenatge

Cartell de l'homenatge

Per cinquè any consecutiu, l’Assemblea de Sant Andreu-Nou Barris de l’organització Endavant (OSAN), amb col·laboració amb La Trinxera, Assemblea de Joves de La Sagrera i Sant Andreu (CAJEI), organitzarà l’homenatge anual a l’andreuenc Jordi Martínez de Foix i Llorenç. En Jordi, nascut el 23 d’abril de 1957, va morir mort en estranyes circumstàncies el 14 d’octubre de 1978, avui fa justament 31 anys, en un pis del C/Lucena, avui C/Verdum, a Nou Barris.

Enguany serà el cinquè any consecutiu que es farà aquest homenatge a Sant Andreu, i repetirà ubicació a la Plaça del Comerç, igual que en les edicions del 2005 i el 2008. Precisament, l’acte de l’any passat fou especialment emotiu, no només pel 30è aniversari de la trista data, sinó pel format i el contingut de l’acte. En aquesta edició, el format serà prou similar, tal com podreu veure a continuació, quan us reproduïm la nota informativa que ens han fet arribar.

L’homenatge tindrà lloc el dissabte 17 d’octubre, a 2/4 de 7 de la tarda (18:30h), a la Plaça del Comerç. El Setmanari de Comuniació Directa se n’ha fet ressò en el seu número d’avui mateix.

Homenatge a Jordi Martínez de Foix i Llorenç
patriota i comunista català
23.IV.1957 – 14.X.1978


HOMENATGEM-LO
LLUITEM PER VÈNCER
Amb les intervencions de
en Josep Maria Solé, historiador

na Josi, mare d’en Jordi
La Trinxera (CAJEI)
Endavant (OSAN)

I les actuacions de
La Bastonera de Sant Andreu
Carles Rabassa, poeta

L’homenatge tindrà lloc el proper dissabte 17 d´octubre, a 2/4 de 7 de la tarda (18:30h), a la Plaça del Comerç de Sant Andreu.

Organitza
Assemblea de Sant Andreu-Nou Barris d’Endavant (OSAN)

Col.labora
La Trinxera, Assemblea de Joves de la Sagrera i Sant Andreu (CAJEI)

BREU BIOGRAFIA

Andreuenc, patriota i comunista mort en combat per uns Països Catalans lliures i socialistes.

Militant actiu del PCE(i) des dels 15 anys i gran defensor de la lluita de base, va radicalitzar cada cop més el seu discurs i els seus mitjans de lluita.

S’enfrontà constantment a la policia durant manifestacions i cada cop estava més vigilat, fins patir un escorcoll a casa seva. El 2 de desembre del 77, amb 20 anys, va ser ferit per dues bales en una manifestació contra els Pactes de la Moncloa i la Constitució. Va estar quatre mesos a l’hospital, on l’amenaçaren dia a dia de tortures si no parlava.

El 14 d’octubre del 78, en Jordi va morir a causa d’una explosió mentre preparava ‘petards irlandesos’. Manipulava explosius al pis clandestí del que diposaven al C/Lucena, de Nou Barris. Estava preparant una acció per a l’endemà, que es commemorava l’afusellament del president Companys.

Segons sembla, en les restes de l’explosiu hi van trobar un material que no hi hauria de ser pel tipus d’artefacte que era; se sospita que una traïció dins el seu grup en va ser la responsable. Aquest material és el que va fer que li explotés a les mans. Els seus pares varen fer analitzar els materials de l’explosió i descobriren que va ser provocada.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: