L’EIXIDA


“Pobles units contra l’imperialisme i el feixisme”
10 Octubre 2009, 1:25 pm
Filed under: Països Catalans | Etiquetes:

Convocatòria per al 12 d'octubre d'enguany

Convocatòria per al 12 d'octubre d'enguany

En motiu del 12 d’octubre, ens fem ressò de la convocatòria antifeixista que, habitualment, té lloc a Barcelona. La data no és exempta de controvèrisa. El 12 d’octubre de 1492, ara fa 517 anys, Colom va arribar al continent americà, en el que ha passat a la Història com el “descobriment d’Amèrica”, una visió clarament eurocentrista. L’arribada de les tropes castellanes va suposar l’inici d’un genocidi mai reconegut que va comportar la pràctica aniquilació de les tribus indígines autòctones, així com les seves cultures, llengües, història, ritus, etc.

El que hauria de ser una data nefasta per qualsevol persona, poble, cultura o país que es vulgui civilitzat, és, en canvi, assumit com a data “gloriosa” per l’Estat espanyol i els seus tentacles més rancis: l’exèrcit i els feixistes. Així, cada 12 d’octubre és dia festiu obligat a tot l’Estat, mentre a Madrid té lloc la desfilada militar, cabra inclosa. A d’altres punts de l’Estat, grups feixistes autoritzats, protegits i emparats per les administracions i els cosses policíacs, es manifesten impunement fent onejar banderes i discursos feixistes, racistes, xenòfobs i espanyolistes. Tot, permès per partits polítics que s’anomenen d’esquerres i progressistes, i que recorren a l’argument de la llibertat d’expressió per escudar-s’hi, mentre que per d’altres grups polítics (bàsicament, els rupturistes, anticapitalistes, et altri) els és negat aquest dret sistemàticament.

És per aquests motius i molt d’altres que, cada any, hi ha convocatòries antifeixistes de diversa índole per mostrar el rebuig a aquesta apologia. Aquestes convocatòries, que durant una època es van saldar amb enfrontaments amb la policia i desenes d’antifeixistes detinguts/es, van aconseguir, no obstant, que els feixistes no puguin manifestar-se pels carrers de Barcelona i s’hagin de reunir a Montjuïc, un lloc d’on, d’altra banda, encara els volen fer fora perquè entenen que no s’han de poder manifestar enlloc.

Enguany, la convocatòria és per al dillluns 12, a les 12h, a la Pl. Urquinaona, sota el lema “Pobles units contra l’imperialisme i el feixisme”. A continuació podeu trobar els manifestos i cartells que han editat l’Esquerra Independentista del Barcelonès (EIB) i la Plataforma Antifeixista de Barcelona.

Cartell de lEIB

Cartell de l'EIB

Pobles units contra l´imperialisme i el feixisme!

En dates com aquest 12 d’octubre, els feixistes sense careta es manifesten impunement i sota protecció policial a la ciutat de Barcelona, on exalten el franquisme, la discriminació per motius de raça, opció sexual i propugnen la raça ària com a solució a tots els mals socials. Feixistes amb careta autoritzen la celebració d’actes com aquest, tant per desviar l’atenció sobre les polítiques que ells mateixos porten a terme i situar-se en una teòrica centralitat política entre dos bàndols de radicals enfrontats, com per recordar a les classes populars que les forces de xoc del feixisme continuen vives, que es regeneren generacionalment i que continuen amb la seva intenció d’eliminar si cal físicament la dissidència política.

L’espanyolisme commemora el genocidi cultural, humà i polític que suposà la conquesta de les amèriques, una conquesta que suposà la submissió de la població indígena a les voluntats d’un imperi que com a tal buscava el màxim benefici econòmic i la dominació de la seva força de treball així com dels seus recursos naturals, 500 anys desprès, i quan ja han explotat i privatitzat els recursos, continuen aprofitant la seva mà d’obra a baix preu, ja sigui en les plantes petrolíferes, de gas, la seva massa forestal a l’origen, o explotant la seva mà d’obra immigrant, en les feines més precàries a casa nostra, desemparada de drets i perseguida per lleis racistes.

És també el dia en que la Guàrdia Civil i l’Exèrcit, exalten els seus valors i són homenatjades per l’estat en la seva funció de garants dels valors més rancis de l’Estat. La seva defensa de la unitat territorial, negant el dret a decidir el nostre futur i a consultar sobre la independència dels Països Catalans. Garants dels privilegis d’una monarquia antidemocràtica, caduca i designada pel dictador, la mateixa guàrdia civil encarregada de l’aplicació de la legislació antiterrorista i conseqüent tortura als militants revolucionaris, la mateixa guàrdia civil, encarregada d’aplicar la llei d’estrangeria, la mateixa guàrdia civil que menysté el català, i aquells que el parlen, ja sigui a l’aeroport de Palma, jutjats d’Elx o als carrers de qualsevol racó dels Països Catalans.

Davant de totes aquestes situacions que coincideixen en un mateix dia, les persones que volem construir un futur de justícia social i respecte a la voluntat dels pobles, denunciem:

L’actitud dels responsables que permeten aquest actes feixistes mentre criminalitzen el dret democràtic d’autodeterminació, així com les protestes antifeixistes.

L’actuació dels cossos repressius que neguen amb les armes a la mà el drets dels pobles a l’autodeterminació.

La celebració de la conquesta i genocidi dels pobles originaris del continent americà i d’aquesta nostàlgia de l’imperi espanyol que és la hispanitat.

La vergonyosa participació de representants polítics catalans en les celebracions i desfilada de l’exèrcit espanyol que impedeix per la força els nostres drets nacionals.

El feixisme té moltes cares, l’antifeixisme moltes més.


EIB (Esquerra Independentista del Barcelonès)

POBLES UNITTS CONTRA L’IMPERIALISME I EL FEIXISME

Cartell de la PAB

Cartell de la PAB


Un any més, aquest 12 d’Octubre, els feixistes organitzen un acte polític a Barcelona, on de nou exhibiran les seves banderes franquistes i feixistes, on tornaran a fer exaltació de tot el seu ideari franquista, racista i xenòfob.

I tantmateix, un any més, les institucions polítiques i judicials del sistema, tornaran a consentir, permetre i protegir a aquesta colla de criminals. Ja són molts anys de lluita antifeixista per acabar amb les activitats d’aquests partits-grupúscles nazi-feixistes, especialment en la data del 12 d’Octubre. Durant tots aquests anys, el moviment antifeixista ha sortit al carrer per aturar el feixistes, i any rere any, les institucions i les seves forces policials, en comptes d’atendre a les demandes de l’immensa majoria del poble i prohibir qualsevol acte d’aquest caire, han reprimit, perseguit i encausat als i les manifestants antifeixistes.

Ja són molts i molt anys d’impunitat d’aquestes organitzacions criminals; ja portem més de 75 morts a mans del nazi-feixisme des de l’any 1991; ja són moltes les manifestacions antifeixistes, estudiantils, okupes i/o revolucionaries en general, que són segrestades, dissoltes i/o prohibides per la força, mentre ells gaudeixen de total legalitat i protecció policial.

Cal ademés recordar, que darrera de la “comissió” convocant d’aquest acte d’exaltació, està l’organització nazi Democracia Nacional. El president d’aquest partit, Manuel Canduela, és un conegut criminal; exmembre de “Acción Radical”, el grup que va ser il•legalitzat després de cometre l’assassinat de Guillém Agulló. El jove madrileny Carlos Javier Palomino, va ser assassinat pel militar de professió Josué Estébanez de la Hija, quan aquest es dirigia cap a una manifestació racista i provocadora, convocada per Democracia Nacional.

També volem recordar, que aquesta data, no és res més que la conmemoració per part de l’Estat Espanyol, de la colonització d’Amèrica, és a dir: de la masacre i aniquilació dels pobles indígenes, de l’esclavatge i de l’imposició del catolicisme.

Per tots aquest motius, i molt més, fem una crida a la mobilització sostinguda, a l’aglutinació i confluencia de forces contra el feixisme, i especialment a sortir de nou, sense por, aquest 12 d’Octubre, a plantar cara al feixisme i al racisme als carrers de Barcelona.

Contra la seva demagogia i barbarie: sortim al carrer, perquè la lluita antifeixista és la lluita de tots i totes.

12 D’OCTUBRE, RES A CELEBRAR!!!

NO PASSARAN!!!

Plataforma Antifeixista de Barcelona

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: