L’EIXIDA


Una Mercè reivindicativa
25 Setembre 2009, 11:19 am
Filed under: Països Catalans, Sant Andreu de Palomar | Etiquetes: ,

Durant aquests dies que se celebra la Festa Major de Barcelona, la Mercè, el Comitè de Descansos de TMB, que porta endavant la

Manifestació en defensa dels 2 dies de descans

Manifestació en defensa dels 2 dies de descans

lluita pels 2 dies de descans setmanal a l’empresa, està empastifant d’adhesius les marquesines de les parades de bus. Aquests adhesius informen als usuaris i usuàries que el proper dimecres 7 d’octubre, de 2/4 d’11 (10:30h) a 2/4 de 5 (16:30h) no hi haurà servei de bus perquè els conductors i conductores estaran fent assemblea.

Aquest és un nou espisodi en la lluita pels dos dies de descans setmanal que els i les conductores estan tirant endavant, amb la fèrria oposició de l’empresa. Aquesta, no només s’està negant a complir allò que s’havia acordat ja fa 1 any per poder asseure’s a negociar el nou conveni, sinó que està responent amb obertures d’expedients a nombrosos treballadors, tots ells significats o caps visibles en la lluita, i que en alguns casos estan suposant peticions d’ingrés a presó. És per això que els i les treballadores han decidit trobar-se en assemblea, on insten a la direcció de l’empresa a assistir-hi, per poder prendre una decisió conjunta per acabar amb el conflicte d’una vegada per totes.

>> A continuació, us deixem amb la nota de premsa que estan difonent, així com un blog on podeu trobar més informació.

“Durant aquesta setmana, milers de adhesius dels treballadors/es d’autobusos de TMB s’han enganxat i s’enganxaran a les marquesines informant a la gent de Barcelona de l’aturada del dimecres 7 d’octubre de 10:30 a 16:30 per reclamar un bon conveni.

>> Més informació sobre l’aturada:

El dimecres 7 d’octubre els treballadors/es d’autobusos de TMB pararan per un bon conveni i contra l’autoritarisme de la Direcció

Els treballadors/es d’autobusos tornaran a parar el proper dimecres 7 d’octubre de 10:30 a 16:30h. Es reuniran en Assemblea a les Cotxeres de Sants.

Després de fer dues aturades (al desembre de 2008 i al juny de 2009) i acordar seguir intentant negociar amb la Direcció de TMB, les coses encara estan pitjor que al principi. La Direcció de TMB ha mostrat la seva voluntat de imposar una part del conveni de manera unilateral i sense arribar a cap acord amb cap sindicat. D’aquesta manera la Direcció segueix dient de cara a la galeria que està per negociar i, mentrestant, envia 3.800 burofax als treballadors on els informa del que pensa imposar en materia de condicions laborals.

De la mateixa manera la Direcció promociona la creació de 600 nous llocs de treball als mitjans de comunicació i quan se li consulta a la taula de negociació de conveni com seran aquests contractes (temporals o fixos, a jornada completa o només per caps de setmana) diu als representants dels treballadors que ja contestarà més endavant. I com no, marxa de vacances d’agost i encara es continua sense reunir…

Després de començar a negociar el proper conveni col•lectiu el passat 6 de maig de 2008, les negociacions són una pura farsa on la Direcció es nega a posar presupost per les millores laborals i quan la jugada no li surt anuncia que ho imposarà els hi agradi o no als treballadors/es. La plantilla d’autobusos de TMB, front a la situació de crisi, estima que amb la seva proposta es crearien 500 nous llocs de treball fixes i a jornada completa i, per tant, es podria posar un granet de sorra per sortir d’aquest panorama de destrucció de feina. Per acabar de crispar més la situació, la Direcció de TMB ha continuat amb l’obertura d’expedients sancionadors i les denuncies contra treballadors/es, fins i tot penals. Tots ells del Comitè de conveni.

D’aquesta manera, es cada dia més evident que mentre, en la teoria, des de l’Ajuntament del PSC-ICV, que s’anomenen d’esquerres, diuen que els treballadors/es no hem de pagar la crisi, en la practica estan tractant d’imposar a Autobusos de TMB la congelació de les condicions laborals que els seus “amics” sindicals de la UGT han dut a terme a la SEAT.

Per tots aquests motius, el proper dimecres 7 d’octubre de 10:30 a 16:30h els treballadors d’autobusos pararan i s’ajuntaran en Assemblea a les 12:30h a Cotxeres de Sants.

Per veure la proposta de conveni dels treballadors/es.”


Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: