L’EIXIDA


“Les edats perdudes” de Judit Pujadó s’inspira en les Cases Barates per criticar la destrucció dels barris
19 Agost 2009, 3:13 pm
Filed under: Sant Andreu de Palomar

L'enderroc de les Cases Barates és un dels processos més significatius de destrucció dels barris

L'enderroc de les Cases Barates és un dels processos més significatius de destrucció dels barris

La Nora, una adolescent dels anys 80, queda orfe de pare i mare i es veu obligada a traslladar-se de l’Eixample a les Cases Barates del Bon Pastor, on viu la seva àvia. Així, àvia i néta seran les protagonistes d’un llibre que pretén reflectir la destrucció i pèrdua de referents, no només familiars sinó també urbanístics. El que senten les persones “quan es queden sense un coixí social i veuen com arrasen les seves cases, per donar lloc a noves trames urbanes”, en paraules de l’escriptora.

I també passats perduts. A través de la Nora i la seva colla del barri amb unes vivències i passats durs, així com l’àvia amb la seva pèrdua de la seva joventut durant la guerra del 36.

Una novel·la que entrellaça “les orfandats d’una generació, en la novel·la representades per les orfandats d’alguns personatges” amb “la voracitat de Barcelona, que sempre es regenera per les puntes i la gent dels barris es va quedant sense els seus referents”. Una crítica a la política urbanística de Barcelona on, en paraules de Pujadó, “s’ha fet cirurgia destructiva, però també selectiva. Els barris s’han destruït però el Liceu s’ha reconstruït”.

Judit Pujadó és llicenciada en història per la Universitat de Barcelona i col·laboradora de diaris com La Vanguardia o el Diari de Girona. A més, ha publicat diversos treballs d’investigació sobre refugis antiaeris i dues novel·les més: Dones absents i El límit de Roche.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: