L’EIXIDA


Surt la sentència contra el CSO La Gordíssima
3 Agost 2009, 12:49 pm
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes: , ,

El CSO La Gordíssima va ser okupat el novembre del 2008

El CSO La Gordíssima va ser okupat el novembre del 2008

El CSO La Gordíssima va tenir el judici sobre la propietat de l’immoble el passat 6 de maig de 2009. Durant el mes de juny, l’advocat que porta el cas en va rebre la sentència, i ara, el CSO ens fa arribar un comunicat explicant-ne el contingut així com l’actitud que pren el CSO davant d’aquesta.

A continuació, podeu llegir el comunicat que ha fet el CSO.

Ja ha sortit la sentència del judici al CSO la Gordíssima

Ja la tenim aquí; durant el mes de juny va arribar la sentència al nostre advocat; naturalment hem perdut el judici, perquè el que es discutia era la propietat de l’immoble que estem okupant. La sentència, doncs, ens recorda que el CSO la Gordíssima no és nostre.

No és nostre i com que no li paguem cap lloguer al propietari legal, el jutge es veu “obligat” a ordenar el desnonament de l’immoble okupat. No és nostre i ens el volen treure.

Aquest tipus de sentències, per desgràcia, no són noves: es valora desmesuradament la propietat legal de l’immoble per sobre de les persones que l’okupen, per sobre de les necessitats d’aquestes persones, per sobre de l’ús que se’n fa, per sobre dels beneficis que els veïns i veïnes en reben.

Ara només resta esperar que no s’executi la sentència per no perdre l’únic Centre Social Okupat de Sant Andreu. Seguirem obrint el CSO cada dia de la setmana, fent-hi els actes i activitats programades, amb normalitat i amb il·lusió, perquè el poble necessita un Centre Social on poder dur a terme tota una sèrie d’actes polítics i socials de forma autogestionada sense el control del poder polític, econòmic, policíac i judicial.

Comentem també en aquest comunicat que sembla que la regidora del Districte de Sant Andreu, a més de no voler-nos veure enlloc, ha decidit que vol precintar-nos el CSO per evitar que continuem treballant i oferint un espai alliberat als veïns i veïnes de St. Andreu. Ara ens envia la Guàrdia Urbana, de paisà o d’uniforme, ordena fotografiar el CSO per dins i per fora, munta dispositius policíacs contra els okupes, gasta quantitats ingents de diners en vigilar-nos amb cotxes patrulla o cotxes camuflats, accepta denúncies per fer soroll al carrer el dia de sant Joan, i ens obre expedients administratius per sorolls. L’última mesura empresa per la regidora ha estat ordenar la retirada de tres bancs que hi havia al carrer Pons i Gallarza, el carrer del CSO. Sembla que li molesta que hi hagi gent asseguda als bancs del carrer dels okupes. Tranquil·la, Gemma, que si volem seure al carrer ja traurem els nostres bancs i cadires del CSO i si alguna veïna ens ho demana, ja li posarem un banc al carrer.

Però tot i les adversitats, el CSO la Gordíssima és:

Un projecte veïnal obert

Un CSO amenaçat

Un edifici històric viu

I es queda al Poble!

Centre Social Okupat la Gordíssima

1 de juliol de 2009. Sant Andreu de Palomar, Països Catalans

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: