L’EIXIDA


Accions de denúncia de la repressió a Parcs i Jardins
23 Juliol 2009, 9:46 am
Filed under: Nou Barris, Sant Andreu de Palomar | Etiquetes: ,

Imma Mayol és la presidenta de lInstitut Municipal de Parcs i Jardins

Cartell de la CGT

Des de ja fa un temps, els treballadors i treballadores de Parcs i Jardins estan en lluita per evitar la privatització d’aquest servei públic així com perquè el compleixi el conveni pactat.

Aquesta lluita ha portat els treblladors i treballadores a la denúncia de la màxima responsable de l’empresa pública, Imma Mayov (ICV). La resposta, com en la majoria de casos en què els treballadors i treballadores lluiten, fins i tot dins una empresa pública, ha estat la repressió.

El passat 10 de juny, la direcció de Parcs i Jardins va imposar una sanció de suspensió d’ocupació i sou de seixanta dies, i el seu immediat compliment, al secretari del Comitè d’Empresa, Carlos Bernal.

La motivació esgrimida ha estat en realitat una burda excusa, com es defensa des de la secció de la CGT de l’empresa, ja que se li ha imputat per suposadament no avisar de l’ús d’hores laborals per a tasques de comitè, quan ja s’havia avisat que, en ser-ne elegit secretari, podria exercir-ne en qualsevol moment, com s’havia fet fins ara. Des del comitè es considera una mesura repressiva per l’activitat sindical del treballador, i no per una causa justificada; de fet, ho consideren un “escarment i una venjança” per les denúncies que des del comitè s’han interposat contra l’Institut Municipal de Parcs i Jardins.

En resposta a aquesta actuació repressiva, ahir nit van ser assenyalades les seus d’ICV de Sant Andreu i de Nou Barris com a responsables. Així, ambdues seus van aparèixer empaperades amb el cartell que encapaçala aquesta notícia. D’altra banda, es pot veure com encara hi ha, a totes dues seus, pintades contra Bolonya i per la llibertat de la Núria Pòrtulas, ja que les seus d’ICV, com a responsables visibles de la repressió al Principat, molt sovint són blanc de les accions de denúncia.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: