L’EIXIDA


La Maquinista es convertirà en el centre comercial més gran del Principat
1 Juliol 2009, 9:36 am
Filed under: Sant Andreu de Palomar

La Maquinista es va construir l'any 2000

CC La Maquinista

Ja s’han iniciat les obres d’ampliació del centre comercial La Maquinista, que augmentaran 14.000m² la superfície. D’aquesta manera el que havia estat una fàbrica emblemàtica per a Sant Andreu i per la lluita obrera durant molts anys, es convertirà en el centre comercial més gran de Catalunya, amb 90.000 m². Sant Andreu continua així la seva deriva de creixement de les grans superfícies comercials, amb la conseqüent pèrdua de comerç local i la potenciació de macro-projectes urbanístics, oci mercantilitzat i precarietat laboral. Al què cal sumar-li el TAV i totes les obres que se’n deriven, amb hotels, oficines i més centres comercials.

Les obres acabaran la primavera vinent i tenen un pressupost de 10 milions d’euros, a càrrec del grup inversor Unibail-Rodamco, propietari del centre comercial des del juliol passat. Empresa que té 102 centres comercials en 12 països diferents d’Europa.

L’ampliació ja estava plantejada en el projecte inicial, promogut per l’anterior propietària, la constructora Metrovacesa, i s’havia de dur a terme el 2002. Metrovacesa, però, va prioritzar l’obertura d’altres centres comercials. Ara el nou grup inversor ha reprès el projecte i preveu la construcció de dues plantes, on s’hi instal·laran les noves superfícies comercials.

Amb aquesta ampliació, La Maquinista, que segons les seves pròpies dades rep anualment uns 15 milions de visitants, espera augmentar el nombre de clients entre dos i tres milions més.

Mentrestant, just al davant (i per uns quants anys) el CEIP la Maquinista continua en barracons, similars als què ja s’estan instal·lant pel CEIP Can Fabra, al que havia de ser la zona verda del carrer Segre. I el que havia de ser un espai d’oci i cultura autogestionada i popular, també al recinte de l’antiga fàbrica tèxtil, de moment només acull projectes comercials com el Casadecor o el festival Red Bull.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: