L’EIXIDA


Finalitza un nou curs amb problemes de places escolars
1 Juliol 2009, 8:00 am
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes: ,

Nens i nenes pintant als barracons del CEIP La Maquinista

Nens i nenes pintant als barracons del CEIP La Maquinista

Segons les dades que presenta l’AV Sant Andreu-Sud, al finalitzar la preinscripció per al curs 2009-2010, tornaven a faltar fins a 61 places escolars al Districte. Fins i tot a les escoles noves com l’Eulàlia Bota i la de la Fabra i Coats, que havien de suposar la superació d’aquesta situació, hi mancaven places. En total, a les escoles públiques faltaven 18 places, pràcticament una línia. Mentre que a les privades eren 43.

És per això que l’Ajuntament de Barcelona s’ha vist obligat a modificar l’oferta de places. D’aquesta manera, finalment el CEIP Can Fabra tindrà 3 places, en lloc de les 2 previstes, i el CEIP Ferran i Clua del Congrés, n’ampliarà una. Una solució que les entitats veïnals i els sindicats de l’ensenyament consideren insuficients. En el primer cas, perquè si bé soluciona la manca de places a una zona concreta, molts dels nens i nenes que hi hauran d’anar viuen lluny de la zona, de manera no s’ajusta a la pretesa àrea de proximitat que pregona l’Ajuntament. I en el segon cas, perquè s’afegeix una tercera línia a una escola amb l’espai i els equipaments previstos per a dues. De manera que ho consideren una solució “bolet”.

Les famílies afectades, així com les entitats veïnals segueixen reclamant la construcció de més equipaments i el compliment de les zones de proximitat. En el cas de Sant Andreu, moltes criatures hauran de desplaçar-se fins a la Sagrera, cosa que ha comportat que molts pares i mares hagin hagut d’optar per matricular els seus fills a una escola propera al seu lloc de treball.

D’altra banda cal remarcar que, malgrat la construcció aquests últims anys del CEIP Eulàlia Bota, el CEIP La Maquinista, i l’obertura el curs vinent del CEIP Can Fabra, a Sant Andreu l’oferta d’escoles públiques continua sent inferior a les privades. Del total de 598 places, el 49,8% són públiques i el 50,2 privades. De fet, cal dir que en el total de Barcelona el 57% de les preinscripcions es fan a escoles privades-concertades, segons dades del sindicat USTEC.


Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: