L’EIXIDA


3.300 signatures per reclamar la construcció immediata del CAP a les Casernes
25 Juny 2009, 9:18 am
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes: ,
Les casernes són un dels majors focus de tranformació de Sant Andreu

Les casernes són un dels majors focus de tranformació de Sant Andreu

El CAP de les Casernes continua sent un dels focus de tensió de la lluita veïnal. No només pel retard, sinó per la manca d’informació sobre els terminis de construcció i la futura gestió. El passat dilluns 22 de juny, les AAVV de Sant Andreu de Palomar i Sant Andreu Nord-Tramuntana, juntament amb la FAVB, van convocar una roda de premsa per presentar les 3.300 signatures recollides els darrers mesos per reclamar la construcció de l’ambulatori, que després van ser lliurades a la Generalitat.

A més, també van exigir la presència de la consellera de sanitat, Marina Geli, en una assemblea oberta “per explicar què pensen fer davant el retard que està patint aquest CAP i el sociosanitari, i quin tipus de gestió tenen prevista”.
Justament dos dies abans, el Departament de Salut i l’Ajuntament de Barcelona havien arribat a un acord per començar les obres del complex sociosanitari. Segons aquest acord, serà el Consorci de la Zona Franca qui es farà càrrec de les obres de construcció dels nous equipaments, que es calcula que tindrà un cost de 35 milions d’euros. I l’Institut Municipal d’Assistència Sanitària, l’IMAS qui s’encarregarà de la gestió dels equipaments (qui s’encarrega, per exemple, de la gestió de l’Hospital del Mar, i que compta amb un 60% de l’administració a mans de l’Ajuntament i un 40% a mans de la Generalitat). Precisament un dels punts més espinosos, davant la sospita per part de les entitats veïnals d’una possible privatització de la gestió i una de les qüestions que, malgrat aquest acord, exigeixen a la consellera que aclareixi públicament.

Malgrat l’acord, les associacions veïnals critiquen que aquest acord arribi dos anys i tard i reclamen a la Generalitat més concreció amb les dates d’inici de les obres, doncs encara no els han presentat cap termini.

Els equipaments sanitaris previstos dins el Pla Director per a les Casernes de Sant Andreu inclouen un Centre d’Atenció Primària (que haurà de donar servei a uns 30.000 habitants), un Centre de Salut Mental i un Centre Sociosanitari.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: