L’EIXIDA


Sobre Barcelona, Eixos comercials i “la millor botiga del món”
8 Mai 2009, 11:58 am
Filed under: Sant Andreu de Palomar

L'Eix de Sant Andreu agrupa fins a 800 comerços

Agrupa fins a 800 comerços

A Sant Andreu hi ha un dels eixos comercials més grans de Barcelona, amb prop de 800 establiments, situats majoritàriament al passeig de Fabra i Puig i el carrer Gran. Joan Mateu, representant de l’Eix Comercial de Sant Andreu, és alhora el president de la Fundació Barcelona Comerç, que aplega els 16 eixos comercials de la ciutat.

Segons la web d’aquesta Fundació aquests 16 Eixos integren més de 10.000 comerços, donen feina a més de 35.000 persones, facturen més de 7.000 milions d’euros i representen entorn el 7% del PIB de la ciutat. Entre els anys 1997 i 2000 les agrupacions comercials territorials evolucionen cap a una nova estructura, els Eixos comercials. La intenció d’aquests és recollir les “necessitats col·lectives del comerç en general”. És per això que es va crear la Fundació Privada Barcelona Comerç.

Des d’aleshores s’ha arribat a diversos convenis amb l’Ajuntament de Barcelona per promoure el comerç urbà. Un exemple és l’acord amb Turisme de Barcelona per tal que els Eixos Comercials que conformen la Fundació, entrin a ser socis del Barcelona Shopping. Un ens que promou “el posicionament de Barcelona com a ciutat de compres internacional”, “la transmissió de la imatge de la ciutat” o “l’increment de la despesa dels turistes i visitants”, entre altres. Alhora, promou els comerços que en formen part incloent-los en els catàlegs de botigues dirigits a congressos o creuers. A més de mantenir una relació amb els hotels de la ciutat. O la organització dels premis “Barcelona: la millor botiga del món”.

Així dons, sembla que aquests eixos comercials, juntament amb la Fundació i l’Ajuntament de Barcelona no fan més que promoure la imatge i explotació d’aquesta Barcelona turística i del comerç. Més enllà de defensar el model de petit comerç, intenten ajuntar-se per treure un pessic més gran d’aquest sucós pastís de “la millor botiga del món”. Una Barcelona que destrossa els pobles i barris que en formen part i, alhora, destrossa el petit comerç que intenta escapar-se d’aquest model i que haurien de defensar.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: