L’EIXIDA


Diverses entitats de Sant Andreu donen suport a la Gordíssima davant el judici
7 Mai 2009, 7:42 pm
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes:

Podeu veure més fotos a www.sant-andreu.com

Podeu veure més fotos a http://www.sant-andreu.com

Tot i que s’havia de celebrar el passat dijous 2 d’abril, finalment el judici al CSO La Gordíssima es va celebrar aquest 6 de maig. Durant aquest temps, el centre social ha continuat amb la seva activitat i més ja que, a més dels diversos tallers i cafetes que es fan al llarg de cada setmana, ha realitzat una matinal cultural per tal de mostrar-se al veïnat. Amb tota aquesta feina diària i aquest projecte social i cultural que desenvolupa han aconseguit el suport de nombroses entitats del poble. Aquest dimarts van fer una concentració davant el Ple del Districte i dimecres als jutjats amb el crit de “La Gordíssima es queda al poble!”.

La matinal cultural, que es va fer davant del centre social el 4 d’abril, va tenir un gran èxit de públic. La Plataforma Veïnal de la Trinitat Vella, la Distribuïdora Llibertària de Sant Andreu i Vegans en Lluita feien paradetes, una pancarta a l’inici del carrer explicava la situació del CSO i diverses persones repartien octavetes explicatives. Mentrestant, també hi havia xanquers disfressats de festa major, música diversa i lectura de poesia. D’altra banda es van fer diversos tallers, entre altres el de la colla Bastonera de Sant Andreu o el de paper reciclat del Decreixement. A més d’un taller de tapes veganes preparat per Vegans en Lluita que després van poder tastar totes les assistents als actes.

Justament un mes després, 4 de maig, diversos membres del CSO es reunien amb representants de partits polítics per tal que presentessin una moció al ple del Districte. Cap d’ells, però, hi va voler donar suport, malgrat el recolzament social del que gaudeix el centre social al nostre poble (per exemple l’AVV Tramuntana i Palomar, l’AMPA del CEIP Eulàlia Bota, l’Harmonia o la Plataforma Veïnal de Trinitat Vella*).

El dia següent, una trentena de persones es concentraven a la Plaça Orfila, en motiu del Ple del Districte, amb la pancarta La Gordíssima és un edifici històric viu i es queda al poble”, xiulets i crits de “La Gordíssima es queda al poble” i “Aquest ple del Districte és hipocresia”. Durant tota l’estona la concentració va estar vigilada per quatre furgones dels antiavalots de la Guàrdia Urbana (UPAS). Quan els concentrats van voler entrar dins al Ple a llegir el manifest, una vintena d’agents antiavalots van sortir de dins el mateix Districte, escut en mà, i els van apartar a cops. En no poder entrar, van llegir la octaveta repartida a les veïnes i van desconvocar la concentració.

I dimecres 6, finalment arribava el judici, on hi van assistir les dues demandades i 6 membres de La Gordíssima amb samarretes del CSO. A fora, mentrestant, altres membres del col·lectiu repartien octavetes davant els jutjats de Via Laietana, on també havien desplegat una pancarta.

Segons membres del CSO en aquest judici “es va fer evident, altra vegada, que després que el propietari, Victoriano Pagès Alemany, hagi tingut la casa 10 anys abandonada i hagi especulat amb el seu preu, no té cap projecte per rehabilitar-la i donar-li un ús”. I que per tant “la demanda només es basa en la defensa a ultrança de la propietat privada, sense cap més argument, ja que no és per necessitat, doncs el propietari viu a Madrid, on és propietari d’una important òptica”.

Ens han explicat, també, que per part de la defensa es va presentar tota la feina i inversió en rehabilitació que s’ha fet a la finca, i es van exposar tots els usos socials i culturals que té el Centre Social. A més es va presentar un dossier amb totes les adhesions d’entitats que els han donat suport. Cal dir que el propietari va haver de retirar la demanda a una de les dues persones demandades en quedar demostrat que aquesta no viu a la casa.

* Altres entitats són: Diables de Sant Andreu, l’Assemblea d’Endavant Sant Andreu-Nou Barris, l’Assemblea Social, la Trinxera, la Bastonera, la revista Barrio, la Cooperativa el Borró, la Xarxa de Sant Andreu, l’Harmonia, Desperdicis, Vegans en Lluita o l’Eixida.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: