L’EIXIDA


L’AVV de Palomar recull signatures en defensa del casc antic
5 Mai 2009, 8:13 am
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes:
El Mercat, situat al barri de Mercadal

El Mercat, situat al barri de Mercadal

“Si es duguessin a terme les diverses afectacions que existeixen pel Planejament General Metropolità (PGM) de 1976, es destruiria el teixit urbà del poble de Sant Andreu, ampliant carrers, augmentant calçades, etc.” Amb aquest argument l’AVV de Sant Andreu de Palomar ha iniciat una recollida de signatures per tal que s’apliqui una suspensió de llicències al Casc Antic de Sant Andreu.

Alhora, també reclamen que l’Ajuntament “aposti per la conservació de tot el Casc Antic tal i com el coneixem i nouna desafectació a mitges”. Mentrestant, l’Ajuntament de Barcelona ha contractat la redacció d’un projecte per estudiar la possible desafectació del Casc Antic de Sant Andreu.

El Casc Antic de Sant Andreu fa molt de temps ja que pateix una constant destrucció i degredació, no només amb la construcció de nous pisos que no encaixen amb l’estil urbanístic de la zona, sinó també amb la desaparició, poc a poc, del petit comerç en benefici de les grans cadenes comercials.

De fet, diversos moviments socials fa molts anys que denuncien l’especulació urbanística que pateix el poble, així com nombrosos casos d’assetjament immobiliari; al carrer Servet, a les cases dels i les obreres de la Fabra i Coats del carrer Segre, etc.

Podeu veure algunes accions publicades per l’EIXIDA, com la campanya Està tot fatal a Sant Andreu o la manifestació contra el Meeting Point i per les Cases Barates.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: