L’EIXIDA


ERO a Inoxcrom: 175 treballadores al carrer i més especulació
4 Mai 2009, 9:47 pm
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes: ,

Façana de La Esperanza, on fins el 2005 hi havia Inoxcrom

Façana de La Esperanza, on fins el 2005 hi havia Inoxcrom

Les treballadores d’Inoxcrom van fer vaga el passat 23 d’abril en contra de l’ERO que pretén fer fora a 175 persones, la meitat de la plantilla de la planta de Sant Andreu. El mateix dia també es van concentrar a la Plaça Catalunya de Barcelona. I van aprofitar per denunciar que, segons ells, es tracta d’una maniobra especulativa del propietari d’Inoxcrom, Albert Novel, per adquirir un terreny situat al costat de la futura estació del TAV propietat de l’empresa.

El comitè d’empresa, a més, també va criticar la política “de mínims” que du a terme Inoxcrom i que, amb el pla industrial presentat les últimes setmanes, deixa a les seccions estratègiques de l’empresa “amb un nombre residual de treballadores i, per tant, amb unes dubtoses expectatives de futur”.

Aquest ERO, presentat a principis d’abril amb la justificació d’una caiguda de vendes (tot i que l’empresa de moment no ha presentat els números de l’auditoria de comptes de l’any passat , no és el primer que pateixen aquestes treballadores. Fa tan sols dos anys ja es van acomiadar una setantena de treballadores. Aleshores es va pactar que en cas que es tornés a repetir tindrien les mateixes compensacions econòmiques.

Malgrat això, sembla que la lluita, encapçalada per CCOO i UGT, no anirà encaminada a aturar l’ERO, sinó a que no hi hagi “cap reestructuració de plantilla abusiva” i es compleixin les condicions pactades anteriorment: una indemnització de 42 dies per any treballat, fins un màxim de 30 mensualitats i, els que portaven més de 18 anys a l’empresa, 600 euros per any.

Inoxcrom podria ser un nou cas d’especulació immobiliària. Un dels últims casos i dels més clars el tenim el desembre de 2007 quan, després de dos mesos de lluita i negociacions, es signava l’acord de tancament de la planta de Mercedes-Benz, amb un 44% de la plantilla en contra. Una setmana després, l’Ajuntament de Barcelona anunciava la construcció d’un miler d’habitatges en aquests terrenys.

Cal recordar, a més, que l’antiga farinera La Esperanza, situada a La Sagrera, on hi havia Inoxcrom fins el 2005, també va ser tirada a terra pels plans urbanístics relacionats amb el TAV.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: