L’EIXIDA


Protestes estudiantils contra el Pla Bolonya a la UPF
15 febrer 2009, 10:45 am
Filed under: Països Catalans, Sant Andreu de Palomar | Etiquetes: ,

Les estudiants van ser desallotjades violentament pels Mossos d’Esquadra.

El passat divendres 13 de febrer, el president de la Generalitat José Montilla i l’alcalde de Barcelona Jordi Hereu havien d’inaugurar la facultat de Ca l’Aranyó, al Poblenou de Barcelona, en el que és una nova instal·lació de la UPF. Per protestar per la implantació forçosa del Pla Bolonya i les conseqüències repressives que està comportant, diverses estudiants van realitzar-hi activitats el dijous a la tarda-vespre i s’hi van tancar a la nit. La convocatòria era feta per assemblees d’estudiants de la UPF i el SEPC.

Seguint el brutal exemple del 4 de març de l’any passat, els Mossos van tornar a accedir en un recinte universitari per desallotjar violentament les prop de 70 estudiants que s’hi havien congregat per fer-se visibles durant la inauguració de l’endemà. Les estudiants van ser tretes una a una, amb un excés de violència per part del cos policíac que va suposar algunes lesions lleus. La tensió també es reproduïa fora amb la massiva presència repressiva, amb una dotzena de furgonetes antiavalots i d’altres cotxes de policia.

A l’endemà, els i les estudiants van protestar enèrgicament pel desallotjament del dia anterior. Les protestes van aconseguir fer-se sentir a orelles dels dos dirigents, que res van voler escoltar, així com dificultar i modificar la cerimòna prevista, que es va fer amb presses i tensions.

Dels estudiants repressaliats, dels que cal veure si pateixen expedient universitari i/o policíac, com a mínim 3 són andreuencs: 2 de l’Assemblea Social de Sant Andreu i 1 de l’Assemblea de Joves de la Sagrera i Sant Andreu La Trinxera (CAJEI). De fet, aquest últim va ser agredit especialment pel Mossos d’Esquadra, que li van fer un tall al llavi, entre altres.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: