L’EIXIDA


Arxivat el cas de crema de banderes
4 febrer 2009, 10:27 am
Filed under: Països Catalans, Sant Andreu de Palomar | Etiquetes: ,

L’acusació de delicte per crema de banderes i imatges del rei espanyol del dia 11 de setembre de 2008, que pesava sobre una jove andreuenca ha quedat arxivada per falta de proves.

El passat desembre quatre membres de l’esquerra independentista van anar a declarar a l’Audiència Nacional per la crema de imatges del rei i van ser absolts per manca de proves, posteriorment van ser citats a l’Audiència provincial per la crema de banderes i finalment també han estat absolts. Adjuntem la noticia de vilaweb.cat.

Arxivada la causa per la crema d’una bandera espanyola

Els fets pels quals se’ls acusa ocorregueren l’11 de Setembre passat · Els absolts critiquen la politització del procés

El Jutjat d’Instrucció número 23 de Barcelona ha decidit d’arxivar el procés obert contra dos independentistes per la crema d’una bandera espanyola durant la celebració de l’11 de Setembre passat. El jutge, Joan Francesc Uría Martínez, ha pres la decisió davant la manca de mitjans per identificar-ne els autors. Joaquim Espanyol, un dels imputats, ha criticat la politització del procés. Els acusats ja havien estat jutjats prèviament.

En efecte, aquests dos independentistes, militants de la CAJEI, ja van ésser citats a Madrid, juntament amb altres dos companys, acusats d’haver cremat retrats del rei espanyol. La causa es va arxivar per manca de proves, tot i que es va mantenir obert l’expedient per la crema de la bandera espanyola, que fou traslladat al jutjat instructor.
Joaquim Espanyol ha afirmat que l’absolució no es basa en les proves de què es disposen els jutges per dictaminar-ne la culpabilitat o la innocència, sinó en la ‘voluntat política’. D’altra banda, Martí Majoral, portaveu d’Alerta Solidària, ha denunciat que sovint s’obrin processos judicials sense que hi hagi proves i, quan es tanquen perquè no es pot demostrar la culpabilitat dels processats, ningú no demana perdó ni exigeix responsabilitats.
Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: