L’EIXIDA


“Ocupació i recuperació d’espais”, al Tres Voltes Rebel
28 gener 2009, 10:20 am
Filed under: Nou Barris | Etiquetes:

El debat tindrà lloc aquest diumenge al Casal Popular.

Des de “Joves en defensa del 3VR” s”ha organitzat un debat sobre “Ocupació i recuperació d’espais” per al proper diumenge 1 de febrer. La convocatòria comença a 2/4 d’1, amb un dinar fraternal per 3€.

Seguidament, a 2/4 de 5, hi haurà debat amb entitats, tant de Nou Barris com de fora, que han portat a la pràctica l’ocupació i recuperació d’espais. Entre d’altres, hi participaran gent del propi 3VR, Can Masdeu, o el CSO La Gordíssima, de Sant Andreu. Tothom hi és convidat.

Nota:

El grup de Joves en Defensa del 3 Voltes Rebel organitza un debat amb la participació de persones i col·lectius que venen de diferents tradicions i models d’ocupació. L’acte es farà el diumenge dia 1 de febrer a les 16:30h. Tothom hi està convidat!

Diumenge 1

13:00h Dinar

16:30 Sobretaula amb debat

Al Casal Popular Tres Voltes Rebel
(c/ Argullós, 108 Metro Via Júlia L4)

L’objectiu de l’activitat és recopilar informació de les diferents experiències d’alliberament d’espais per la futura edició d’un llibre que parlarà de la Història de la ocupació i recuperació d’espais a Nou Barris, de les ocupacions encara vigents, del valor polític i la metodologia de la ocupació.

Aquesta publicació tindrà tres finalitats. En primer lloc, esdevindrà un manual per ajudar, a les persones o col·lectius, a alliberar espais. En segon lloc, també servirà per mostrar la vessant simbòlica de convertir la propietat privada en propietat pública dins un sistema capitalista. En tercer lloc, i el més important, servirà d’homenatge a les persones d’ahir i d’avui dels nostres barris, que s’han arriscat física i legalment, per donar al barri uns espais o uns drets mitjançant l’ocupació i recuperació d’espais.

Aquesta pràctica ha estat i serà un mètode per cohesionar el veïnat, per fer participació, per generar debat, per fomentar la cultura i per destapar les contradiccions del capitalisme. Per això, en volem parlar i fer-ne divulgació.

La jornada de diumenge començarà amb un dinar (a partir de les 13h) per 3€ i, posteriorment, durant la sobretaula i obert a tothom qui s’hi vulgui sumar (a les 16:30), s’explicaran les diferents experiències d’ocupació que hi està havent (a Nou Barris i barris de la vora) i s’introduiran preguntes que generin controvèrsies. Òbviament, per venir al debat, no cal assistir al dinar.

Joves en Defensa del 3VR.c/ Argullós, 108. 08016. Nou Barris – Barcelona.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: