L’EIXIDA


Sonen campanes d’un nou furt de terrenys per a equipaments a Sant Andreu
22 gener 2009, 10:02 am
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes: , ,

En aquest cas, al barri del Congrés-Indians.

Segons ha sortit publicat, els terrenys de l’antic canòdrom de la Meridiana, al barri del Congrés-Indians, podria allotjar el futur “Centre d’Art de Barcelona”, o “Kunsthalle” (nau d’art, en alemany), segons els experts. Aquest centre seria tant per crear art com per exposar-lo al públic.

El canòdrom de Meridiana fa 2 anys que va tancar, i des d’aleshores, el veïnat del Congrés esperava els plans futurs per poder recuperar una gran extensió de terrenys malbaratats amb una pràctica tant poc ètica com la de les curses de gossos. Des d’un bon moment, es va dir que els terrenys no serien requalificats com a urbanitzables, cosa que feia pensar amb optimisme amb una dotació d’equipaments i zones verdes per pal·liar les mancances al barri.

Altre cop, però, i com ve sent una constant a Sant Andreu, els equipaments projectats, almenys inicialment, no seran els necessaris per al barri i el seu veïnat, sinó els que una Barcelona “cosmopolita” i que vol “descentralitzar” l’oferta cultural (entengui’s oci consumista) als barris perifèrics requereix. Estaríem davant, doncs, d’una situació molt similar a la de la Fabra i Coats, que mentre el veïnat en té limitat l’accés, tot i reclamar-lo des de fa temps, empreses i esdeveniments multitudinaris com les festes de la Mercè o la Reb Bull Academy, que poc o gens tenen a veure amb Sant Andreu, en gaudeixen sense cap mena d’impediment.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: