L’EIXIDA


La Bastonera de Sant Andreu s’estrena per festes
5 Desembre 2008, 5:51 pm
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes:

La Bastonera s'afegeix a les nombroses entitats culturals del poble

La Bastonera s'afegeix a les nombroses entitats culturals del poble

La colla Bastonera de Sant Andreu va començar a funcionar el passat 14 de maig i des d’aleshores han estat aprenent diversos balls i ensenyant-se’ls les unes a les altres. En Saül, membre de la colla, ens explica a través d’aquesta crònica com va anar la seva estrena aquest 29 de novembre passat a la Festa Major de Sant Andreu i com es va formar la colla.

Tot va començar el 14 de maig. Vam fer una assemblea i tot i ser molt poques vam tirar endavant amb la idea de muntar una colla bastonera. La setmana següent ja érem més i la següent encara més. Llavors vam decidir començar a ballar.

Portàvem des del juny assajant. Amb el bon temps ho fèiem a la “Zona grisa” del carrer Segre. Quan va començar a fer fred vam traslladar-nos al local de Diables. Tots els dimecres de dos quarts de nou fins les deu picàvem i picàvem. L’objectiu estava clar: estrenar-nos per la Festa Major de Sant Andreu. Havíem triat quatre balls, i n’havíem modificat els noms de les cançons: l´Entrada, el Merdós, la Floreta i el Corre-Corre. A l’últim assaig abans de l’estrena, potser per un excés de ganes o d’eufòria, es produeix la primera picada de dits important. No va ser res massa greu però aquell dit tenia un color i una forma molt poc natural!

Ens havien convidat a ballar a totes les festes, i el dia 29-N era especial: estàvem a punt d’estrenar-nos. De ballar per primer cop davant de les veïnes i els veïns de St. Andreu, el nostre poble. I va arribar el dia! I el temps no acompanyava: estava plovent. Algunes més nervioses que altres, però totes amb moltes ganes; un graller, vuit bastoneres i dos reserves. A dos quarts de dotze, taller de ball de bastons amb els escoltes i les guies de l´AEiG Flor de Neu i tot seguit, a dos quarts d’una….Primera ballada de bastons en públic davant els nens i nenes, pares i mares de l’agrupament! Després de rebre una panera carregada de moscatell i fruits secs, sense temps de tastar-ho, cap a la Bicifarra. La segona ballada del dia estava a put de començar. La Bicifarra no arrencaria fins que no féssim els quatre balls previstos. A la una, davant de la Divina, i sota una fina pluja, vam ballar per les Festes Alternatives.

Cap al tard, després d’haver-nos begut el moscatell i d’haver tastat els fruits secs, cap a la Plaça Orfila. La Festa Major oficial ens havia convidat a l’Esclat, la trobada de colles de cultura popular de St. Andreu. A les vuit del vespre, envoltats de canalla, vam ballar per tercer cop en un sol dia. Sembla que els balls van agradar perquè els i les Trabucaires de St. Andreu ens van convidar a ballar a la Marató de TV3 (la seva).

I de sobte, sense tenir-ho previst, decidim que també volem ballar per la Festa Major Reivindicativa, en el seu concert als jardinets de Can Fabra. Potser no se sentia massa bé, perquè el terra era de sorra, però els aplaudiments de la gent van compensar-ho de sobres. Era la una de la nit i ja ens havíem estrenat! I quatre cops en un sol dia!

El cap de setmana següent vam anar a ballar a la Matinal de Cultura Popular que muntava la Festa Major Reivindicativa a la Plaça de les Palmeres. Aquest cop hi havia tres gralleres, vuit bastoneres i dos reserves. Vam fer els quatre balls i una sessió de fotos de la colla.

I al vespre, de forma improvisada de nou, al concert de cantautors de la FMReivindicativa, vam tornar a ballar!! I la setmana següent encara teníem dues cites més: la inauguració del CSO la Gordíssima i la Marató al camp del Sant Andreu. Però aquesta crònica ja s’ha acabat. Si voleu saber més coses sobre la Bastonera, podeu consultar el seu Blog.

Saül (Membre de la Bastonera de St. Andreu de Palomar)

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: