L’EIXIDA


La Trini existeix… i també s’hi reprimeix
3 Desembre 2008, 6:09 pm
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes:

La Trinitat és un dels barris més oblidats

La Trinitat és un dels barris més oblidats

“La Biblio” és un centre social que es va okupar als voltants de 1990. L’okupació va ser feta per l’assemblea de joves de Trinitat Vella, que actualment ja no existeix, responent a la necessitat de diversos grups musicals de la Trini, que n’eren molts. Era tal la necessitat d’espai musical que fins i tot es va aconseguir que els donessin un local, ja que la Biblio era molt precària, i més d’una vegada s’havia cremat per les pèssimes condicions elèctriques. Ara intenten desarticular el teixit social de la Trinitat, i en concret “La Biblio”, vinculant-lo al tràfic de drogues.

Durant els anys en què es reclamava aquest local musical per al barri hi va haver moltes mobilitzacions, més d’una reprimida durament per la policia, però gràcies a aquesta lluita es aconseguir el que avui és el Rock’n’trini, a canvi que la gent del barracons marxés. Corria l’any 1992.

Però hi va haver gent que no va voler marxar, i es va quedar a la Biblio; de fet, algunes persones van seguir a ambdós llocs. A partir d’aquí, la Biblio comença a centrar les seves activitats en xerrades, les Festes Majors de la Trini, concert, munta una biblioteca llibertària… De fet, d’aquí li ve el sobrenom, i és que el seu nom ‘real’ és Ateneo Libre Pensamiento, malgrat popularment sigui molt més coneguda per la Biblio. Actualment, segueix fent les funcions de punt de reunió de la gent, sobretot persones que continuen encara des d’aleshores, així com de nova gent que passa pel Parc de les Aigües, on s’ubica.

A data d’avui ja són diverses les redades que ha patit la Biblio, però cap com la d’enguany, que van entrar dins. A mitjans octubre, la policia estava esperant que la gent obrís la Biblio. Primer, de fet, van detenir una persona que ni tant sols passa per la Biblio, però sí pel parc. La van anar a buscar a ca seva. Després, s’estaven esperant a la porta.

Cinc minuts després que la gent obrís la Biblio, van entrar uns 8 secretes (policies de paisà), un dels quals anava disfressat de treballador de BCNeta!. Aquest secreta l’havien vist assegut en un banc prop del parc poca estona abans.

Dins de la Biblio van trobar menys de 50gr d’haixix, i com que no sortia de qui eren, es van endur al president de l’Associació, conegut com a “Malagueño”. Ara els demanen de 3 a 6 anys als dos, perquè en l’atestat, la policia va escriure que ells dos (el primer detingut i el “Malagueño”) portaven el ‘negoci’ del parc com si fossin una petita màfia. Aquesta acusació és completament falsa ja que no tenen res a veure l’un amb l’altre.

Les sospites de la gent de la Biblio van en un altre sentit: temen que això sigui una excusa per començar a furgar dins el local per buscar-los problemes i fer-los fora. Així, per exemple, l’atestat policíac assegura que s’estan vulnerant lleis de condicions d’higienes, fet que podria suposar el precintament del local.


Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: