L’EIXIDA


8.000 nous pisos al Torrent d’Estadella-Verneda Industrial
5 Agost 2008, 6:55 pm
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes:

Un nou projecte urbanístic relacionat amb el TAV

Un nou projecte urbanístic relacionat amb el TAV

La comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona aprovava el passat 17 de juliol la requalificació de la zona industrial de Sant Andreu, coneguda com la Verneda Industrial-Torrent de l’Estadella, per tal que al seu lloc hi pugui haver un barri de 8.000 habitatges. Aquest projecte, lligat al de la Marina de la Zona Franca i impulsats paral.lelament fa cinc anys per l’aleshores alcalde de la ciutat, Joan Clos, ha estat encallat fins ara, quan s’ha aprovat una requalificació per al conjunt del sector.

El pla, estretament lligat amb l’arribada del Tren d’Alta Velocitat a la Sagrera, abarca 581.837 metres quadrats situat entre els barris de la Sagrera, Sant Andreu, la Verneda, el Bon Pastor i Sant Adrià de Besòs. La requalificació dels terrenys aprovada permetrà la construcció d’uns 8.000 pisos, dels quals l’Ajuntament assegura que un 42% dels quals seran de protecció oficial, i reserva un 30% del sostre constructiu a oficines i comerç.

També haurà de connectar amb l’entorn immediat de l’estació intermodal de la Sagrera, on s’aixecaran també 8.000 pisos més i un gran nombre d’oficines i hotels, més el Triangle Ferroviari, on s’aixecarà la torre de 34 plantes de Frank Gehry. És a dir, que pretén unir tots els grans projectes especulatius de l’Ajuntament de Barcelona a la zona i treure rendiment d’una de les poques zones encara sense edificar.

La idea, segons va explicar el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Ramon Garcia Bragado, és “poder fer compatible els usos residencials i l’activitat econòmica”. Una activitat econòmica que vol acabar d’eliminar el sector industrial de la ciutat, un sector fortament arrelat a Sant Andreu i el Bon Pastor, i que ha marcat el caràcter del poble. És a dir, portar més oficines i més hotels en detriment de la indústria i centenars de llocs de treball. Un dels casos més flagrants ha estat el tancament de la Mercedes Benz, que ocupa gran part dels solars destinats a aquest projecte, i que donava feina a mig miler de persones.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: