L’EIXIDA


Les AVV denuncien que la participació en les obres del TAV és una farsa
30 Juliol 2008, 7:43 pm
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes:

Volen que es tingui en compte l'opinió veïnal

Volen que es tingui en compte l'opinió veïnal

Les AVV de Sant Andreu i Sant Martí presenten un manifest conjunt per tal de denunciar que el suposat procés participatiu engegat per l’Ajuntament per tal de fer un seguiment de les obres del TAV és una pantomima. De les cinc comissions de treball que s’havien de reunir per tal de fer aquest seguiment, de moment només se n’ha reunit una. A més, segons el manifest “fins ara el procés participatiu desenvolupat per l’Ajuntament ha estat únicament formal, i no s’ha tingut en compte l’opinió veïnal”.

Així doncs, el manifest, signat per les associacions de veïns i veïnes de Sant Andreu de Palomar, Nord i Sud, la Sagrera, Navas i el Clot-Camp de l’Arpa, deixa palès el seu descontentament, en el moment en què estan començant les obres preliminars a la zona del pont de Calatrava. I és per això que les AVV han aprofitat per denunciar que en el projecte urbanístic del TAV no s’incloguin les seves demandes en matèria d’equipaments, habitatge protegit i el soterrament i la conversió en passeig de la zona de vies de Sant Andreu i la Sagrera. Així, demanen que els plans urbanístics del TAV “cobreixin les necessitats actuals dels barris i les necessitats que crearà l’arribada dels nous habitants”.

A més d’aquestes demandes, que fa temps que ocupen la gran part de l’agenda de les entitats veïnals, també fan una crítica al model de mobilitat que planteja aquest pla urbanístic, donat que la forma principal d’accés a l’estació serà mitjançant el transport privat.

Per la seva banda, la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) també continua denunciant aquesta farsa que, creuen, es veurà agreujada gràcies a les figures dels tècnics en participació o consellers de barri, que més que facilitar la participació veïnal “semblen concebudes per evitar la queixa i que la demanda arribi als regidors”, en paraules d’Eva Fernández, presidenta de la FAVB.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: