L’EIXIDA


Festes de Primavera andreuenques i segadores
7 Juny 2008, 11:12 am
Filed under: Opinió, Sant Andreu de Palomar | Etiquetes:

>> Article d’opinió d’un veí de Sant Andreu.

Quina millor data per a unes Festes de Primavera a StAP que al voltant de la que fa 368 anys va portar el país a la revolta? El 22 de maig de 1640 les colles de segadors que venien per a contractar la sega, van decidir assembleàriament agafar el crist de la parròquia com a estendart i marxar sobre Barcelona, farts dels exercits espanyols. Els tenia ben posats aquella gent.

I el 23 de maig de 2008, L’Harmonia, la Federació d’Entitats Andreuenques per a un ateneu popular i cultural a naus de la Fabra&Coats, va iniciar enguany les Festes de Primavera.

Anant com s’anava justets d’hermilla, déu n’hi do com van sortir. S’hi van apuntar els Geganters i van fer una ballada dissabte al vespre, sempre dóna bo veure aquelles figurasses dansar. Els van seguir els Diables fent el que saben fer molt i molt bé, espectacle i foc. L’ambientet va pujar de to. Així ho va recollir O.A.U! amb el seu espectacle, de petit format aquest cop, ‘Sincronia’. I per acabar la ballaruca Grallakatú ens va ensordir agradablement amb la seva percussió acompanyada de flames balladores.

Dissabte va començar plovent i això va espantar als Pintors de Sant Andreu que havian de fer un mural amb la canalla. A qui no va atemorir la pluja, entre altres coses perquè anaven al Mercat de la plaça Mercadal, porxada, va ser als del Borró i la canalla a qui van explicar com es Cuinen Contes. Unes joveníssimes flautistes d’Hamelin van portar als ratolinets que les seguien a Plaça, van comprar articles sans i van fer uns pastissos que es van acabar cruspint. Mentre, l’Esbart Infantil Mare Nostrum ens va deixar una mostra de com es mouen de bé amb les dances tradicionals. I a continuació les Grimpallunes van fer moure’s a tots aquells que s’havien estat mirant els petits dansaires. S’ho van passar bé.

Com els que van acompanyar a la tarda l’A.E. i G. Flor de Neu en les seves activitats infantils i els que es van deixar ensordir, també molt amablement i acompassada, per la Trobada de Timbalers Andreuencs que va convocar Timbalers de Sant Andreu… fins que es va fer de nit i un parell de grups poc coneguts de moment, però molt bons, ‘Fusió 36’, música suau molt ben interpretada i els ‘Bask Street Boys’, un jazz-fusió que va anar animant el personal, fins que la pluja es va tornar a enrecordar de nosaltres i aquesta vegada amb ganes, va tenir, això sí, la deferència de ruixar-nos quan ja era l’hora de plegar veles.

Diumenge vam poder gaudir amb ‘Monsical’, el musical de Diables, que l’han anat perfecionant i ara ja és fantàstic. La pluja que queia no va fer nosa perquè es va programar al Centre Cívic. A la tarda Teatre de l’A.E. Jaume I, també a cobert, els joves escoltes ens van ensenyar què saben fer a un escenari. I per escenari el renovat de l’Ateneu de Sant Andreu, coi quin goig que fa!, que els tres dies va representar ‘Agonia de Llum, la poesia secreta de Mercè Rodoreda’ pel seu grup Forat Sense Fons.

Bé, força bé tot plegat. Fins i tot els de l’ajuntament de Barcelona no van enviar aquells simpàtics xicots dels escuts de plàstic i vestits blaumarí, va complir amb el que s’havia compromès i ens va posar un WC i tot. L’any que ve hi tornarem!

Xavier Gómez, Xagori

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: