L’EIXIDA


Vaga de professorat en contra de la supressió del batxillerat nocturn
14 Mai 2008, 10:41 am
Filed under: Països Catalans | Etiquetes:

La Generalitat preten retallar la oferta de batxillerat nocturn amb l’argument de l’eficiencia econòmica i el professorat s’hi manifesta en contra aquesta tarda a les 19’00h a Plaça Sant Jaume.

El passat 25 d’Abril es va filtrar la noticia de que el Conseller d’Educació Ernest Maragall pretenia suprimir el batxillerat nocturn en un període de dos anys. Aquesta eliminació forma part del Decret de Batxillerat (encara en fase de projecte) que promou l’elitització de centres i camina cap a la privatització de l’ensenyament secundari.

La decisió s’ha pres davant la situació que el conseller ha titllat de fracàs escolar dels estudiants del batxillerat nocturn. Aquesta població d’uns 4.900 alumnes té un percentange d’aprovats del 40%, mentre que al batxillerat a distància que té prop de 1.700 alumnes és del 60%. Això ha portat a pensar que la mesura econòmicament més eficient i més profitosa per a la formació dels i les ciutadanes és eliminar la oferta de classes presencials en favor de l’eduació a distància.

Davant les protestes formals, concentracions i tancades a instituts on s’ofereix el batxillerat nocturn,  el conseller he reculat i ara afirma que tan sols es reduirà l’oferta, però que no s’eliminarà del tot. En qualsevol cas aquesta mesura no satisfà els sindicats CGT, USTEC i ASPEPC-SPS i s’han vist obligats a convocar una vaga i concentració per a mostrar el seu profund desacord amb la mesura. La concentració està convocada per a les 19’00h a Plaça Sant Jaume.

Com a mesura preventiva, alguns centres han obert el procés de pre-inscripció sense cap canvi, contradient les ordres de la conselleria. Aquesta és una nova agressió a l’educació pública si recordem la vaga del 14 de Febrer en contra de les bases de la nova llei d’educació secundària, i la del 6 de Març dels estudiants i professors universitaris que es posicionaven en contra del procès de Bolonya. Ambdues protestes, igual que l’actual, s’encaren a la privatització i elitització de l’educació.


Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: