L’EIXIDA


Denuncien la retirada d’una placa en homenatge a Jordi Martínez de Foix i Llorenç
5 Mai 2008, 10:32 am
Filed under: Sant Andreu de Palomar

En Jordi Martínez de Foix i Llorenç (23.04.1957-14.10.1978) fou un jove andreuenc compromès en la lluita per la llibertat del poble treballador català. Va morir preparant una acció la vigília de la commemoració de l’assassinat del President Lluís Companys; se sospita que els explosius van ser manipulats perquè li esclatessin, tal i com va succeir mortalment.

Des de fa uns anys, l’Assemblea local d’Endavant organitza un homenatge a la seva figura i la seva lluita. Recentment, han publicat al seu web que l’octubre de l’any passat havien col·locat una placa d’homenatge a la plaça asfaltada que es coneix com a “plaça dels emprenyats”. La placa ha durat fins fa pocs dies, i n’acusen les autoritats municipals de ser-hi al darrere. A continuació, us copiem la nota pública que ha aparegut al seu web.

“El passat 20 d’octubre de 2007, i com ja ve sent tradicional, vam organitzar l’homenatge a en Jordi Martínez de Foix i Llorenç, andreuenc, patriota i comunista català mort en acció el 14 d’octubre de 1978. Paral·lelament, vam col·locar una placa d’homenatge a la popularment coneguda com a “plaça dels emprenyats”, situada a les confluències dels carrers Ignasi Iglésias, Pare Secchi i Montsec.

Durant més de mig any, els i les andreuenques s’han passejat per la rebatejada plaça, ja que en una placa situada a la cantonada de Pare Secchi amb Montsec s’hi podia llegir:

PLAÇA DE JORDI MARTÍNEZ DE FOIX. PATRIOTA I COMUNISTA CATALÀ. 1957-1978.

Ara, la placa ha estat arrencada, de ben segur per l’Ajuntament, molt més preocupat per fer places asfaltades sense vida, que en recordar la memòria històrica combativa del nostre poble. Per la nostra part, no podem sinó emplaçar-vos a l’homenatge d’enguany, que commemorarem els 30 anys de la seva mort en combat.”


Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: