L’EIXIDA


Empresonat per ultratge a la bandera
29 Abril 2008, 10:24 am
Filed under: Països Catalans | Etiquetes:

Ahir al matí, Fransec Argemí, Franki, va ser empresonat a la presó Model de Barcelona pels Mossos d’Esquadra davant la desestimació del recurs presentat al Tribunal Suprem. Se l’acusa d’atentar contra l’autoritat i d’ultratge a la bandera.

L’any 2002 durant les festes majors de Terrassa es va organitzar una cercavila que al passar per davant de l’Ajuntament de Terrassa va voler boicotejar la presència de la bandera de l’Estat espanyol mitjançant un pal de 4 metres amb un ganxo a la punta. Malgrat l’intent, només es va aconseguir esparracar una part de la bandera. Davant això, els cossos antiavalots de la Guardia Urbana de Terrassa van carregar contra els manifestants i es va dissoldre la concentració.

Mesos més tard, Francesc Argemí, que segons tres testimonis en aquell moment estava treballant a la barra de les Festes Alternatives de Terrassa, va rebre una denuncia per atemptat contra l’autoritat, provocació de desordre públic i ultratge a la bandera. No hi ha un sol testimoni civil que doni fe d’aquests fets. En la revisió de les lleis franquistes, l’ultratge a la bandera no està penat amb presó, malgrat que es considera que ha estat aquest fet el que ha portat al jutge militar que va obrir el cas a demanar la pena de presó.

Després d’anys de recursos i contenciosos, finalment ahir es va executar la pena de presó i, sense previ avis per a impedir la resposta dels col·lectius que donen suport a l’encausat, va ser internat a la presó Model. Es creu que en els propers dies serà canviat de centre, per a impedir les mostres de solidaritat i la resposta popular a l’actuació judicial i policial.

Tanmateix, la resposta va ser immediata i des del migdia es va iniciar una concentració que finalitzà cap a les 8 del vespre amb més de 300 persones que donaven suport i fins a 8 forgones d’agents antiavalots. Avui a les 19’30h està convocada una concentració a l’Ajuntament de Terrassa i el proper dia 10 hi ha programada des de fa dies una mainfestació en motiu del desacord amb l’empresonament d’en Franki i en contra de la repressió de l’Estat.

Per a més informació:

Vídeo de Vilaweb explicant el cas

http://www.alertasolidaria.org/

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: