L’EIXIDA


35 nens i nenes es queden sense plaça escolar
25 Abril 2008, 9:25 pm
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes:

L'Ajuntament ha pensat en la construcció dels pisos, però no en els equipaments necesaris

Les AVV fa temps que denuncien la situació

El dèficit de places escolars és, arreu, un greu problema. A Sant Andreu, però, els últims anys s’està veient agreujat per la gran massificació de noves construccions a la zona de Tramuntana i La Maquinista. Segons ha pogut saber aquest butlletí de mà d’una de les famílies afectades, 35 nenes s’han quedat sense plaça per al curs vinent. Ahir mateix va haver una reunió de pares i mares per tal d’afrontar la situació.

El conflicte esclatà el curs passat, quan 55 alumnes es van quedar sense plaça en fer les preinscripcions. Gràcies a les mobilitzacions dels pares i mares afectades, organitzades al voltant de la Comissió per una Educació i Sanitat Públiques (creada per l’AVV de Tramuntana i Sant Andreu-Sud) s’aconseguí augmentar de dues a tres línies dues de les escoles de la zona de Tramuntana: l’Eulàlia Bota i el Sant Pere Nolasc. A més, també s’ha aconseguit obrir un nou CEIP, el de La Maquinista, això sí, en barracons. Tot i això, enguany les dues línies obertes als dos centres esmentats, s’han acabat. Així és, doncs, com per la manca de previsió i solucions pedaç, com a mínim 30 famílies s’han quedat, de moment, altre cop sense plaça als tres centres escollits segons l’àrea de proximitat.

Així doncs, la manca de previsió de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya i la pressió especulativa que s’està duent a terme al nostre poble arran de l’arribada del Tren d’Alta Velocitat i el Pla Sant Andreu-Sagrera, es torna a posar de manifest un cop més, causant la més gran indignació a les famílies afectades i tot el veïnat andreuenc. Ahir mateix, les famílies afectades es varen reunir per parlar sobre aquesta situació. Esperem poder informar aviat de com es desenvolupa el conflicte.






Els comentaris estan tancats.