L’EIXIDA


13.650€ per Sant Andreu, 88.000€ pel Celtic Glasgow
10 Abril 2008, 9:32 pm
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes:

Les entitats reclamen més diners per la Festa Major

Les entitats reclamen més pressupost

Recentment, una notícia ha informat que l’Ajuntament de Barcelona va invertir 88.000€ en instal·lacions i activitats per a l’afició del Celtic Glasgow, que va jugar un partit de la Champions League a la ciutat comtal. És a dir, per un sol dia. L’altra cara de la moneda la trobem a Sant Andreu, on fa temps que la gent reclama que s’augmenti el pressupost de Festa Major, que des de fa 8 anys és quasi el mateix. Així, l’any passat, la Comissió de Festes només va rebre 13.650€, que en la seva majoria, i degut a la manca d’equipaments del poble, van destinats a cobrir el lloguer de l’envelat de Festa Major. Val a dir que la claudicant actitud de la Comissió també té a veure amb aquest nul interès de l’Ajuntament d’augmentar el pressupost, però això ja són figues d’un altre paner.

El cas és que les comparacions són odioses, però perquè són reals i fan mal: l’Ajuntament de Barcelona només destina 13.650€ a les Festes de Sant Andreu, que duren entre 10 i 20 dies (en funció de l’any, i de les ganes de la comissió), mentre que va destinar 88.000€ per un sol dia d’afició futbolística. És de suposar que totes dues partides surten del mateix fons, d’esports i cultura, o similars. Per tant, els diners hi són. A més, a Sant Andreu els diners es recuperen, ja sigui pels ingressos de les barres, ja sigui pels ingressos de la publicitat (una festa que es ven fins la programació, ha de recuperar per algun lloc!). En el cas de l’afició del Celtic, l’Ajuntament va ingressar 11.500€, fet que suposa unes pèrdues reals de 76.500€.

Val a dir que més greu encara és el motiu de tanta inversió: “l’incivisme” que va mostra l’afició del Glasgow Rangers setmanes abans en la seva visita a Barcelona, on van fer el que van voler i més, fins i tot amb el somriure present de la Guàrdia Urbana. Així, i sense saber que ambdues aficions es diferencien prou l’una de l’altra -qüestions de política a les que tampoc farem referència ara-, la resposta a “l’incivisme” va ser donar facilitats perquè aquest no es donés. Vaja, tot el contrari del que passa quan és la gent d’aquí qui “practica l’incivisme” i com a resposta rep la repressió, no pas facilitats per dur a terme les seves idees, com ara concerts i activitats a l’aire lliure.

Aquests 88.000€ s’haurien pogut repartir entre els 10 “districtes” de la ciutat, i a Sant Andreu li haguessin correspost 8800€, és a dir, prop d’un 65% del pressupost actual de festes. Més aviat, sembla que en aquesta Barcelona cosmopolita, que neteja les façanes de cara al turisme a costa de la seva població del carrer, el que li tocarà a Sant Andreu es fer-se càrrec de la part proporcional dels 76.500€ de pèrdues. I sinó, al temps.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: