L’EIXIDA


Més barracons, ara al CEIP La Maquinista
2 Abril 2008, 9:43 pm
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes:
L'Eulàlia Bota també està en barracons

L'Eulàlia Bota també està en barracons

El passat 6 de març la Comissió per una Educació i Sanitat públiques feia una xerrada informativa sobre el nou CEIP La Maquinista on hi assistien una vuitantena de pares i mares. I és que gràcies a la lluita que ha dut a terme aquesta Comissió s’ha fet suficient pressió com perquè l’Ajuntament es veiés obligat a obrir un nou centre. Aquest, però, com l’Eulàlia Bota, també serà en barracons.
Sant Andreu de Palomar té una llarga història de reivindicació i lluita veïnal per a aconseguir els equipaments educatius necessaris. Als anys setanta va ser la Pegaso, després d’una intensa crítica per la gestió i especulació dels terrenys de l’antiga fàbrica automobilística; del 1983 al 1991, la persistència de diverses mares del CEIP Sant Pere Nolasc, que s’organitzaven per aconseguir un institut de secundària perquè els seus fills/es poguessin cursar la següent etapa en un centre públic. I així podríem esmentar diversos casos, però aquests dos són dues petites victòries a recordar, com ho demostren l’IES Príncep de Viana i l’IES Sant Andreu (a Nou Barris).

Ara, gràcies a la lluita veïnal de la Comissió per una Educació i Sanitat Públiques, organitzada al voltant de les AVV de Sant Andreu Nord i Sud, s’ha aconseguit que el curs vinent s’obri el CEIP La Maquinista. La cursa, però, acaba tot just de començar, i de ben segur que tindrà un munt d’obstacles.

En primer lloc, cal tenir en compte que la construcció immobiliària desmesurada i la pressió especulativa de la zona ha agreujat el ja greu dèficit de places educatives públiques al nostre poble, sobretot a la zona més propera al Bon Pastor. Així doncs, la construcció d’aquest centre educatiu és d’una necessitat imperiosa. I aquesta és l’excusa de l’Ajuntament per tornar a construir, igual que va passar amb l’Eulàlia Bota, una escola en barracons. Una escola que, per cert, tan sols havia d’estar un any en barracons i ja en porta tres, a l’espera que el curs vinent l’escola de pedra estigui acabada.

Així doncs, la gestió dels equipaments educatius, que haurien de ser degudament planificada i, per tant, prevista molt abans, és una gestió ‘pegot’, on les solucions passen d’un lloc a l’altre de curs en curs. N’és exemple la tercera línia oberta al CEIP Sant Pere Nolasc aquest curs, també gràcies a les reivindicacions veïnals, que finalitzarà el juny d’enguany. Aquesta línia s’obrirà el curs vinent als barracons de la Maquinista, però també durarà un any. Malgrat la demanda dels veïns i veïnes andreuenques que el nou CEIP tingués tres línies, l’Ajuntament tan sols n’obrirà dues (sense comptar la tercera provisional del curs vinent).

Així doncs, malgrat l’obertura d’aquest nou CEIP, la demanda de places no està coberta i a més, una classe, és a dir, uns 25 nens i nenes, hauran de passar d’una escola a una altra, i, per més inri, el curs següent s’hauran de tornar a traslladar. Així doncs, encara resta aconseguir l’altre CEIP reclamat a la Fabra i Coats, però també preguntar-nos si aquesta és l’escola pública que mereix el nostre poble.


Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: