L’EIXIDA


800 persones es manifesten a Sant Andreu contra el Meeting Point i per les Cases Barates
10 Novembre 2007, 8:32 am
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes:
Cartell anterior

Cartell anterior

Unes 800 persones s’han manifestat avui dissabte 10 de novembre pels carrers de Sant Andreu per mostrar el seu rebuig al Barcelona Meeting Point, “la fira immobiliària més gran d’Europa”. La convocatòria era a Sant Andreu en solidaritat amb les Cases Barates del Bon Pastor.

La plaça Orfila ja feia estona que anava reunint gent i pancartes per la manifestació, convocada a les 12h del migdia del dissabte 10 de novembre. Algunes furgonetes dels UPAS protegien la seu del Districte, on s’hi celebrava un casament. Corrien ja dos quarts d’una del migdia quan van aparèixer per C/Ajuntament tot un grapat de pallassos i pallasses xiulant, saltant i aportant color a la manifestació.

Només arribar, van fer esclatar una traca de 50 metres, i tot seguit llançaven desenes de pots de pintura a la façana del Districte. Era l’inici d’una mobilització que s’apuntava moguda. La manifestació començava sortint de la Plaça per Torras i Bages, i una persona llegia el manifest de la convocatòria. Unes 800 persones sortien darrere de tres pancartes inicials i una de final.

Primers passos direcció nord i es tomba a l’esquerra, per Joan Torras. Primer objectiu, reiterat, de la manifestació: una immobiliària, que va rebre pintades en tota la façana. Aquesta tònica, la de pintar i assenyalar els culpables de l’especulació i la misèria dels treballadors i treballadores (immobiliàries, bancs, caixes, etc.), seria present durant tota la manifestació. Més encara en tombar per C/Gran, cap avall, zona plena d’aquests usurers.

Es va seguir, sempre cridant contra l’especulació, contra el BMP i la màfia immobiliària, en defensa de les Cases Barates, etc. També es cridava contra la destrucció del territori i en defensa d’altres barris en lluita, i és que aquesta mobilització no només era per visualitzar el rebuig al BMP sinó per mostrar una problemàtica comuna arreu de barris, pobles i ciutats. En arribar a Plaça del Comerç es va girar per Pons i Gallarza, on, des d’una bastida, es va desplegar una pancarta en defensa del territori i contra l’especulació. Ja aleshores la mobilització era ‘seguida’ per davant per dos agents de la Guàrdia Urbana, mentre que les nombroses furgonetes dels Mossos d’Esquadra que hi havia a la comissaria de les casernes i a l’estació de Sant Andreu Arenal seguien sense fer acte de presència.

En arribar a la seu d’ICV de Sant Andreu, al mateix carrer Pons i Gallarza, s’hi va fer una acció per denunciar la culpabilitat directa d’aquest partit polític en la repressió contra els moviments socials i populars. S’hi va penjar un ninot que simulava un Mosso d’Esquadra, al que se li va calar foc fins que un petard va destrossar el poc que en quedava. L’acció va ser fortament aplaudida.

La mobilització va seguir per carrerons fins arribar a Castellbell, i d’allà, a Plaça Palmeres, és a dir, a Kan Llimona. Aquest CSO va ser una aposta esperançadora que a començaments d’any va obrir un nou espai al poble, més que necessari. Va durar només 3 setmanes, fins al desallotjament, i encara ara, 7 mesos després, segueix tapiat. S’hi van fer nombroses pintades denunciant aquesta situació.

El recorregut va seguir pel C/Irlanda fins arribar al Psg. Fabra i Puig, per on va trencar cap avall. Es va baixar per la Rambla, tot tallant el carril dret de circulació i decorant alguns autobusos amb motius de la manifestació. Altre cop, igual que al C/Gran, la presència de bancs i immobiliàries era massiva, tant com la resposta de denúncia dels i les activistes que hi feien les pintades. En arribar a la cruïlla amb el C/Gran es va calar foc a una grua de cartró que es portava durant la manifestació, mostrant el rebuig a les constructores i promotores.

Es va seguir pels carrers de Borriana i Peronella fins arribar al solar asfaltat del C/Segre, el mateix emplaçament que fa un temps va acollir el Casal Popular Miquel Martí i Pol i el CSO Anarkopunk, així com altres cases okupades, i que ara hauria de ser una zona verda. Precisament aquest va ser el motiu de l’última acció de denúncia, una pintada denunciant la hipocresia de l’Ajuntament i una gran taca de pintura de verda damunt el negre asfalt.

Per acabar, es van fer parlaments de denúncia de diferents llocs afectats per l’especulació i es va desconvocar la manifestació, no sense avisar que se sabia de la presència de policies de paisà que tenien la intenció de fer detencions. La gent va marxar en blocs per evitar-ho, i a hores d’ara, no tenim constància de cap identificació ni detenció.

Anuncis

1 comentari

[…] algunes accions publicades per l’EIXIDA, com la campanya Està tot fatal a Sant Andreu o la manifestació contra el Meeting Point i per les Cases Barates. 0 Comentaris Suscripció RSS als comentaris de l’entrada. TrackBack URI Bloc a […]

Retroping per L’AVV de Palomar recull signatures en defensa del casc antic « L’EIXIDA
Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: