L’EIXIDA


Els Mossos tornen a impedir el dret a manifestació
30 Setembre 2007, 2:01 pm
Filed under: Països Catalans

Ahir, dissabte 29 de setembre, hi havia convocada la manifestació “La repressió mai ens tallarà les ales, vol. II”, després del segrest que els Mossos d’Esquadra van fer de la manifestació del 17 de juny. Altre cop, el cos repressor va impedir la manifestació, això sí, sense arribar a encerclar i segrestar els i les manifestants.

La policia autonòmica va fer un desplegament desmesurat, amb gairebé igual nombre de policies que de manifestants, i va tornar a demostrar la retallada de llibertats que està patint aquest país: van tornar a violar el dret a la llibertat d’expressió i de manifestació.

Malgrat que les 500 persones manifestants estiguessin bloquejades a l’alçada de l’inici de les Rambles, un centenar de persones va aconseguir burlar el setge policíac i va baixar Rambla avall. A l’alçada del C/Ferran van ser aturats per la policia, impedint que arribessin a Plaça Sant Jaume. Tot i això, un grup de 10 persones hi va aconseguir entrar i llegir el manifest de la convocatòria, tot aprofitant que hi havia una altra manifestació, en aquest cas de motoristes.

Mentre, la gent que va resistir durant hores a la Rambla va haver d’aguantar les provocacions policíaques, així com uns quants intents de càrrega que van ser respostos amb tota dignitat, aguantant l’embestida del cos armat. A més, la gent no va deixar de cridar consignes en cap moment.

Segons informacions d’última hora, podria haver-hi entre 1 i 2 detinguts, que van sortir en llibertat al cap de poques hores, acusats d’atemptat a l’autoritat. Per demà hi ha convocada concentració de solidaritat a les 10h, als Jutjats de Barcelona.

Galeria d’imatges

Més informació:

Indymedia Barcelona

Alerta Solidària

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: