L’EIXIDA


I tu, què hi posaries a l’Harmonia?
27 Setembre 2007, 1:57 pm
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes: ,

Us adjuntem les explicacions del projecte que reclama el veïnat per l’antiga Fàbra i Coats.

>> Díptic explicatiu del projecte de l’Ateneu Popular i Cultural de l’Harmonia

Els moviments associatius de Sant Andreu de Palomar s’han caracteritzat per demostrar en diverses ocasions la seva capacitat d’organització i gestió del llegat cultural i social. El treball que han desenvolupat durant dècades per mantenir viva la diversitat cultural ha tingut moments millors i pitjors, però tots ells conformen els fonament d’8n nou espai cultural que volem gestionar a Sant Andreu.

Però més enllà del llegat associatiu, el qual ens impulsa a voler aprofitar l’oportunitat que ens ofereixen les naus de l’antiga fàbrica Coats, hi ha un sèrie d raons en l’actual context social que fan que aquesta proposta en sembli urgent.

En concret, creiem que per tal d’entendre la necessitat de donar sortida a un equipament cultural, gestionat pels col·lectius que en seran usuaris, cal tenir en compte:

–      Capacitat d’organització. La professionalitat de la societat civil a l’hora d’encapçalar millores socials està més que demostrada. Més de tres dècades de participació i implicació en la millora de la societat ens valen per portar a bon port aquest nou projecte col·lectiu.

–      Manca d’espais adaptables. Els actuals equipaments públics han estat dissenyats sense tenir en compte les necessitats de les entitats que en serien usuàries, i gestionats amb criteris i horaris diferents als de les associacions. Aquests problemes de manca d’adequació d’horaris, d’espais pensats per les activitats i de criteris en la gestió té una solució clara: donar veu i capacitat als col·lectius usuaris.

–      Responsabilitat i identificació amb l’espai públic. L’actual oferta comercial d’oci (Heron City, Cinemes Lauren o La Maquinista) està suposant un canvi en eles valors i hàbits de consum, que tenen com a conseqüència més visible una manca de responsabilitat amb l’espai públic i d’identificació amb l’entorn en què vivim. És per això que cal una oferta cultural arrelada en el seu entorn social, que fomenti el respecte pels espais públics.

És per tot això que treballem per l’obertura d’un centre cultural gestionat per les entitats que en formen part, obert a tot tipus de propostes i expressions culturals, amb vocació d’esdevenir un lloc de trobada i intercanvi de la societat civil andreuenca i motor i promotor de les activitats organitzades per les entitats andreuenques.

PROJECTES

TEATRE : Un espai reservat pels sentiments. Allí on podrem riure, pensar, plorar, estimar, escoltar, veure…

ESPAIS PER ENTITATS : Totes les activitats necessiten pensar-se bé. Aquest serà l’espai on les associacions tindran la seva seu i el seu espai de gestió.

SALES TALLER : L’espai d’activitat. Allí on podrem assajar, cuinar, pintar, fer puntes de coixí, o qualsevol altra activitat que se’n pugui acudir.

BAR-CABARET EXPOSITOR : El cor de l’activitat social. El lloc de trobada dels veïns i veïnes per compartir una estona, un àpat o un espectacle de petit format.

BUCS ASSAIG : Perquè la música també forma part de tots nosaltres. Un espai per donar forma i veu als somnis…

SALES POLIVALENTS : Espai, tan sols necessitem això, les propostes són variades, els espais, per fer-ne ús.

SUGGERIMENTS

A continuació pots deixar les teves propostes, ja que pensem que la teva opinió també és important. Pots contactar amb nosaltres a les següents adreces:

ateneuharmonia@gmail.com

http://ateneuharmonia.blogspot.com

Banda reivindicativa de lAteneu

Banda reivindicativa de l'Ateneu


Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: