L’EIXIDA


L’AVV Sant Andreu Nord-Tramuntana i l’AV Sant Andreu Sud denuncien la manca de places escolars
18 Setembre 2007, 1:49 pm
Filed under: Sant Andreu de Palomar | Etiquetes: , ,

Aquest divendres estaran a la Plaça Orfila per atendre dubtes i donar informació.

>> Comunicat de la COMISSIÓ PEL DRET A L’ESCOLA I LA SANITAT PÚBLICA DE SANT ANDREU

“La matriculació del curs escolar 2007-08 ha estat un autèntic caos: 55 nens/es es van quedar sense plaça escolar després de finalitzar el procés d’elecció de centres escolars, ja que totes les escoles (públiques i concertades) van cobrir totes les places disponibles sense poder atendre totes les sol·licituds. Gràcies a la mobilització de pares/mares, veïns/es i entitats de Sant Andreu es van crear, a última hora, dues noves línies educatives: una en el CEIP Eulàlia Bóta (barracons) i una altra en el CEIP Sant Pere Nolasc. Tot i així, un dia abans de començar les classes, encara hi havia famílies que no sabien a quina escola podrien matricular els seus fills.

Per què hem arribat a aquesta situació? Durant anys s’ha produït a la nostra zona un gran creixement, sense que les administracions s’hagin preocupat de fer els equipaments necessaris per cobrir les necessitats bàsiques dels veïns, especialment en educació i sanitat.

Actualment, se segueix construint massivament pisos a tot el Districte, amb la qual cosa és previsible que el problema segueixi en augment.

Fins ara se’ns ha dit que amb la construcció del CEIP Eulàlia Bóta i un CAP a les Casernes, quedaria coberta la demanda social en Ensenyament i Sanitat a la nostra zona. Però els fets demostren que les previsions de les administracions no es corresponent amb la realitat, i que molt abans de la seva construcció, aquests equipaments ja estan col·lapsats.

Per als propers anys es preveu un fort augment en el nombre de nens i nenes que s’hauran de matricular a P-3. Per aquest motiu, no podem permetre que torni a succeir la mateixa situació que enguany. Exigim a l’administració garanties que existiran places escolars suficients per cobrir la demanda escolar del curs 2008-09 i següents.

Amb aquest objectiu, entre d’altres, el passat mes de juny, vam decidir crear una Comissió pel Dret a l’Escola i la Sanitat Pública de Sant Andreu.

Si vols informar-te o participar, passa’t per la Plaça Orfila, el divendres 21 de setembre a partir de les 17:30h; o bé pots dirigir-te a les AV Sant Andreu Sud o l’AVV Sant Andreu Nord – Tramuntana; o bé a través de la nostra pàgina web

Anuncis

Els comentaris estan tancats.%d bloggers like this: